Waarom is de burger boos?

cover 'Waarom is de burger boos?'

Maarten van Rossem

10 december 2019 | Tip van Ilse

Waarom is de burger boos? Ik vond dit een uitstekende vraag van Neerlands favoriete tv-historicus Maarten van Rossem. Gelukkig geeft hij uitgebreid antwoord in de vorm van een lekker stukje reflectie op de politiek.

Zoals een fictioneel werk je meeneemt naar een andere wereld, geeft dit boek je duidelijkheid over de wereld om je heen. De kernvraag – hoe werkt populisme? – is nu eigenlijk véél relevanter dan toen het boek tien jaar geleden uitkwam. Toen hadden we te maken met Rita Verdonk en kwam Geert Wilders net op, nu leven we in een wereld waarin Thierry Baudet en Donald Trump ons dagelijks nieuws vullen. Toen maakten we ons zorgen over de multiculturele samenleving, nu hebben we te maken met internationale vluchtelingenproblematiek.

Wil je de wereld om je heen beter begrijpen? En in je hoofd voorgelezen worden door die dreunende stem van Maarten van Rossem? Leen dan dit boek.

Bekijk dit e-book


foto panellid NicoleIlse
Contentspecialist Koninklijke Bibliotheek

Is er iets mooiers dan verdwijnen in een goed, dik boek? Voor mij niet.

Ik lees van alles. Van Russische klassiekers tot de nieuwste Murakami, van hilarische reisverhalen van Bill Bryson tot 'Homo Sapiens' van Yuval Noah Harrari. Het onderwerp en de stijl zijn niet eens zo belangrijk. Ik ga op zoek naar de belevingswereld en het verhaal van een ander. En het liefst van iemand die heel anders is dan ik.