Werken doe je maar thuis

cover 'Werken doe je maar thuis'

Japke-d. Bouma

20 april 2021 | Tip van Lotte

Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar ik tel de dagen af dat ik weer naar mijn kantoor mag. Natuurlijk, thuiswerken heeft zo zijn voordelen: mijn eigen koffie is toch een stuk lekkerder dan die slappe troep die uit de koffieautomaat komt. Maar ik mis ook mijn collega’s en bovendien hoef ik op kantoor niet de hele tijd naar mijn eigen onopgeruimde afwas te kijken. Gelukkig waande ik me toch weer even in de kantoortuin tijdens het lezen van 'Werken doe je maar thuis' van Japke-d. Bouma.

Bouma is bekend van haar wekelijkse column voor NRC, waarin ze schrijft over werk en kantoortaal: in dit boek is een deel van deze columns gebundeld. De schrijfster schetst een hilarisch en enorm herkenbaar beeld van het kantoorleven. Of het nu gaat over het gevreesde functioneringsgesprek, de “essentiële” dienstreisjes naar Curaçao of de thermostaat die altijd te hoog of te laag staat; iedere keer slaat ze precies de spijker op zijn kop.

Soms leest het boek, gepubliceerd in 2018, ook een beetje als een blik in een andere wereld: ik hoop stiekem dat we niet meer terug hoeven naar zoenen en handen schudden op de nieuwjaarsreceptie. Echt bruikbare tips zul je niet veel tegenkomen, maar 'Werken doe je maar thuis' geeft je in ieder geval een mooie opfriscursus voor de kantoorjungle. En mochten onze kantoren nu toch helemaal gaan veranderen en werkt iedereen in de toekomst vier dagen per week thuis, dan hebben we in ieder geval dit boek om herinneringen op te halen.

 

Bekijk dit e-book


foto panellid Lotte


Lotte
Titelbeschrijver bij de Koninklijke Bibliotheek


Ik lees vooral veel historische romans en literatuur met een magisch tintje. Ook houd ik erg van verhalenbundels en lees ik graag populair-wetenschappelijke boeken over allerlei uiteenlopende onderwerpen. Tot mijn favoriete schrijvers behoren Neil Gaiman, Donna Tartt, Toon Tellegen en Philip Pullman. 

Recente favorieten van mij zijn 'Folk' van Zoe Gilbert, waardoor ik werd meegenomen naar een hele sprookjesachtige, maar ook naargeestige wereld, en 'Wolkenatlas' van David Mitchell, een meeslepend verhaal met een heel erg bijzonder concept. 


Alle tips van Lotte