Wie storm zaait

cover 'Wie storm zaait'

T.C. Boyle

22 mei 2018 | Tip van Marijke

Dit boek begint met een citaat van D.H. Lawrence: ‘In wezen is de Amerikaanse ziel hard, gesloten, stoïcijns, dodelijk. En nog steeds niet milder geworden’. Hiermee is de toon gezet.

In een uptempo schrijfstijl, scherp en nijdig, legt Boyle de Amerikaanse ziel in al haar tegenstellingen bloot. Niet bepaald opwekkend, maar de kracht schuilt in de personages die zich aan je vastkleven.

En aan de unieke blik, van binnenuit, op het hedendaagse Amerika. In het spoor van de legendarische Blackfeet-indianen waan je je in de uitgestrekte wouden van Amerika.

Bekijk dit e-book


foto panellid Marijke


Marijke
Bibliothecaris bij de Bibliotheek Zuid-Kennemerland


Een goed boek doet de wereld om je heen verdwijnen. Dat kan voor mij een psychologische of historische roman zijn maar evengoed een klassieker uit de wereldliteratuur.

Enkele van mijn favoriete boeken zijn 'Het leven van Pi' van Yann Martel en 'De wand' van Marlen Haushofer. Verhalen met een magisch-realistisch tintje waarin natuur en dieren een belangrijke rol spelen.

Boeken die ik afgelopen tijd met veel plezier heb gelezen zijn 'De afwezigen' van Lieke Kézér en 'Alleen met de goden' van Alex Boogers.


Alle tips van Marijke

Alle tips op een rij?

Bekijk het overzicht