Storing online Bibliotheek

onderhoudsmelding


Door een storing is het op dit moment niet mogelijk om in te loggen in de app en website, nieuwe e-books of luisterboeken te lenen of de boeken op je boekenplank te lezen. We werken aan een oplossing. Excuses voor het ongemak. 

Wolf

cover 'Wolf'

Kristien Hemmerechts

13 oktober 2020 | Tip van Arno

Vanaf de eerste pagina van dit boek sleurt Kristien Hemmerechts je de wereld van een wolf binnen. Deze boze wolf is Vladimir Oeltsjenko, een Vlaming met Russische wortels, die aan het begin van de roman Wallonië binnenraast in een krakkemikkige auto. Waar is hij naar op weg? Hij volgt zijn therapeute die in een soort retraite-oord in Verviers tot rust wil komen. Voor haar zal de komst van de wolf niet goed aflopen.

De 51-jarige Vladimir is in het dagelijkse leven de pianobegeleider van een blinde zwarte komiek, Leander, die als weeskind uit Tsjaad naar België was gekomen, het is Vladimirs beste vriend. Maar als Leander ziek wordt, gaat het mis en steeds meer gaat de lezer beseffen waarom Vladimir een wolf is: hij wordt verteerd door frustratie, onmacht en woede. Zijn krankzinnige familieverleden ontrafelt zich langzaam in flashbacks, maar toch word je overrompeld door de woede van de wolf.

Bekijk het e-book

Bekijk het luisterboek


foto panellid ArnoArno
Collectiespecialist Nederlandse taal- en letterkunde bij de Koninklijke Bibliotheek

Ik lees alles wat los en vast zit, maar vooral Nederlandse literatuur. Soms ook Duitse. ‘Grote doden’ als Multatuli, Couperus, Nescio, Haasse en Boon wissel ik af met het indrukwekkende werk van de jongste generatie, zoals de boeken van Nina Polak, Merijn de Boer, Jamal Ouariachi en Wytske Versteeg. Ook graag en veel poëzie.


Alle tips van Arno