E-books lenen en lezen vanuit het buitenland

Hulp bij e-books

Ook vanuit het buitenland kun je e-books van de online Bibliotheek lenen. Lees hier waar je dan rekening mee moet houden.

Geldig abonnement

Om onze e-books te kunnen lenen, moet je een geldig abonnement hebben bij een lokale, Nederlandse Bibliotheek of de online Bibliotheek.

Lid worden vanuit het buitenland

Bij sommige Bibliotheken kun je alleen lid worden via de balie ter plaatse.  Bij andere Bibliotheken kun je je ook online inschrijven. Informeer hiernaar bij jouw Bibliotheek.  

Lid worden van de online Bibliotheek kan altijd online. Het abonnementsgeld betaal je met iDeal. Dat kan alleen als je een Nederlandse bankrekening hebt.

Lenen voor telefoon of tablet vanuit het buitenland

Om een e-book te lezen op je telefoon of tablet heb je de online Bibliotheek-app nodig. We raden je aan om deze alvast te downloaden voordat je naar het buitenland vertrekt.

Ben je al in het buitenland en wil je daar de app op je telefoon of tablet zetten? Dan heb je een ID nodig van de Nederlandse App Store of de Nederlandse Google Play Store.

Hulp bij lezen op telefoon of tablet

Lenen voor de e-reader vanuit het buitenland

Om in het buitenland een e-book voor de e-reader te lenen, heb je altijd een laptop of pc met Adobe Digital Editions nodig. Zorg dat je een goede wifi-verbinding hebt en download je e-book via www.onlinebibliotheek.nl. Nadat je het e-book hebt gedownload, kun je dit op je e-reader zetten.

Hulp bij lezen op een e-reader

Lenen voor pc of laptop vanuit het buitenland

Om een e-book voor pc of laptop te lenen én te lezen via de website van de online Bibliotheek, heb je een goede wifi-verbinding nodig.

Hulp bij lezen op pc of laptop