E-books lenen en lezen vanuit het buitenland

Hulp bij e-books

Ook vanuit het buitenland kun je e-books van de online Bibliotheek lenen. Lees hier waar je dan rekening mee moet houden.

Geldig abonnement

Om onze e-books te kunnen lenen, moet je een geldig abonnement hebben bij een lokale, Nederlandse Bibliotheek of de online Bibliotheek.

Lid worden vanuit het buitenland

Bij sommige Bibliotheken kun je alleen lid worden via de balie ter plaatse.  Bij andere Bibliotheken kun je je ook online inschrijven. Informeer hiernaar bij jouw Bibliotheek.  

Lid worden van de online Bibliotheek kan altijd online. Het abonnementsgeld betaal je met iDeal. Dat kan alleen als je een Nederlandse bankrekening hebt.

Lenen voor tablet of smartphone vanuit het buitenland

Om een e-book te lezen op tablet of smartphone heb je onze e-booksapp nodig. We raden je aan om deze alvast te downloaden voordat je naar het buitenland vertrekt.

Ben je al in het buitenland en wil je daar de app op je tablet of smartphone zetten? Dan heb je een ID nodig van de Nederlandse App Store of de Nederlandse Google Play Store.

Wil je in het buitenland een e-book voor tablet of smartphone lenen via de website van de online Bibliotheek? Dan raden we je aan om een goede wifi-verbinding gebruiken.

Lenen voor de e-reader vanuit het buitenland

Om in het buitenland een e-book voor de e-reader te lenen, heb je altijd een laptop of pc met Adobe Digital Editions nodig. Zorg dat je een goede wifi-verbinding hebt en download je e-book via www.onlinebibliotheek.nl. Nadat je het e-book hebt gedownload, kun je dit op je e-reader zetten.

Lenen voor pc of laptop vanuit het buitenland

Om een e-book voor pc of laptop te lenen én te lezen via de website van de online Bibliotheek, heb je een goede wifi-verbinding nodig.