E-books lezen met de app

Lezen op je tablet of smartphone

Als je de e-books app hebt geïnstalleerd op je tablet of smartphone én een e-book hebt geselecteerd op de website, dan kan je daarna direct starten met lezen. Je leest hier hoe je dat doet.

Stap 1: Kies de juiste leesvorm

Selecteer een e-book op onze website. Geef aan dat je e-book wilt gaan lezen op tablet of smartphone.

Stap 2: Leen het e-book

Klik op de oranje button 'Leen e-book'. Nu opent automatisch 'Mijn Boekenplank'. Hier zie je het door jou geleende e-book terug.

Stap 3: Open de app

Open nu de e-books app op je tablet of smartphone. Let op: de eerste keer dat je de e-books app start, moet je inloggen met je account van de online Bibliotheek (voorheen Bibliotheek.nl).

Stap 4: Klik op verversen

Klik op 'verversen' in het menu van de app. Je ziet nu je zojuist geleende e-book.

Stap 5: Start met lezen

Om het e-book te lezen, tik je erop. Daardoor opent het e-book. Veeg met je vinger over het scherm om bladzijden om te slaan. Door nogmaals op het scherm te klikken, kan je de lettergrootte en helderheidinstellingen aanpassen. Ook vind je hier de inhoudsopgave, de zoekfunctie en de mogelijkheid om snel te bladeren.