Problemen inloggen met pasnummer

Hulp bij inloggen

Wil je e-books lenen, een cursus volgen of de LuisterBieb-app gebruiken? En lukt het je niet om je te registreren of in te loggen bij de online Bibliotheek met de gegevens van je eigen, lokale Bibliotheek? Kijk hier wat je kunt doen.

Pas geblokkeerd

Er lijkt iets mis te zijn met je Bibliotheeklidmaatschap.

• Wellicht heb je een (te hoge) boete openstaan. Betaal je boete en probeer hier opnieuw in te loggen.
  • Probeer in te loggen bij de website van je lokale Bibliotheek. Lukt dat wel? Vul ons contactformulier in, dan gaan we het probleem voor je oplossen.
  • Het kan ook zijn dat je lid bent geworden van een andere Bibliotheek of je pas geblokkeerd is om een andere reden. Neem hiervoor contact op met je eigen Bibliotheek.

Inloggen met de juiste lokale gegevens

Pasnummer

Je vult je pasnummer in van je Bibliotheekpas (en dus niet je gebruikersnaam als je die hebt). Je pasnummer begint nooit met NL-. Hier zie je een aantal voorbeelden van pasnummers:

Wachtwoord of pincode

Als wij je vragen om je pincode of wachtwoord van je lokale Bibliotheek, dan bedoelen we je pincode of wachtwoord dat je gebruikt om boeken te verlengen of reserveren bij je eigen Bibliotheek. Vaak heb je dit zelf aangemaakt in het computersysteem van jouw Bibliotheek.

Heb je nog nooit gebruikgemaakt van een pincode of wachtwoord? Afhankelijk van de computersystemen van jouw Bibliotheek, is je pincode of wachtwoord op een standaardmanier opgebouwd. Er zijn vier opties die je kunt uitproberen:

• Optie A

Je pincode is opgebouwd uit je geboortedag en de laatste twee cijfers van je geboortejaar. Bijvoorbeeld: 0772 voor de datum 7 augustus 1972.

Bekijk details van Optie A

• Optie B

Je pincode is opgebouwd uit je geboortedag en geboortemaand. Bijvoorbeeld: 0708 voor de datum 7 augustus 1972.

Bekijk details van Optie B

• Optie C

Je pincode bestaat uit je volledige geboortedatum, gescheiden door schuine strepen. Bijvoorbeeld: 07/08/1972.

Bekijk details van Optie C

• Optie D

Je pincode bestaat uit je volledige geboortedatum zonder schuine strepen. Bijvoorbeeld: 07081972.

Bekijk details van Optie D

Ben je je wachtwoord of pincode vergeten? We hebben per Bibliotheek op een rij gezet waar je een nieuw wachtwoord aanvraagt of hoe je contact opneemt.