Problemen bij downloaden of afspelen van luisterboeken

Hulp bij LuisterBieb

Wil je precies weten hoe je een luisterboek downloadt in de LuisterBieb? Of heb je een probleem met het downloaden of gebruiken van luisterboeken? Lees hier wat je kunt doen.

Online downloaden, offline luisteren

Om een luisterboek te downloaden, heb je een goede wifi-, 3G- of 4G-verbinding nodig. Klaar met downloaden? Dan kun je de verbinding verbreken en offline luisteren naar jouw luisterboeken.

Luisterboeken niet op de geheugenkaart

De luisterboeken van de online Bibliotheek zijn uitsluitend te beluisteren binnen de LuisterBieb. Je kan de luisterboeken niet op je geheugenkaart zetten vanwege afspraken die gemaakt zijn met de uitgevers.

Downloaden luisterboek mislukt

Als het downloaden van een luisterboek helemaal niet lukt, dan is dan het meestal omdat je niet voldoende ruimte hebt op je smartphone of tablet. De vuistregel is dat je ongeveer dubbel zo veel geheugenruimte nodig hebt als de grootte van het luisterboek. Verwijder eventueel een paar luisterboeken bij 'Mijn Luisterboeken' in de LuisterBieb. Of leeg de cache van je apparaat.

Niet alle hoofdstukken gedownload

Heb je maar een deel van een luisterboek gedownload? Kijk dan even bij 'Mijn Luisterboeken' in de LuisterBieb. Hier zie je of het hele luisterboek gedownload is, of dat het downloaden nog bezig is. Let op dat je pas de verbinding verbreekt als het complete luisterboek op je smartphone of tablet staat.

LuisterBieb op twee apparaten

Je kan de LuisterBieb zowel op je tablet als smartphone zetten. Als je echter een luisterboek downloadt op het ene apparaat, dan toont dat niet op je andere apparaat. Het downloaden gebeurt op het apparaat zelf en niet in de Cloud.