Met de reader kun je boeken lezen in de e-booksapp. Maar hoe werkt de reader precies?

Zo werkt de reader:

Stap 1

In de reader kun je een aantal dingen instellen, zoals de lettergrootte en de kleur van het scherm. Tik op het midden van het scherm om het menu te openen.

pagina uit het e-book 'De Grote Moeder'

Stap 2

Je ziet nu onder in beeld een menu verschijnen.

pagina uit het e-book 'De Grote Moeder'

Stap 3

In dit menu kun je:

• de inhoudsopgave bekijken
  • bladwijzers en notities bekijken
  • het lettertype en de lettergrootte veranderen
  • kleur en helderheid instellen
  • de tekst laten voorlezen
Let op: het is niet bij alle e-books mogelijk om deze instellingen aan te passen. Dat heeft te maken met het bestandsformaat van de e-books. Sommige hebben een zogenaamde 'fixed layout'. Dat betekent dat je niets kunt veranderen aan hoe het boek eruitziet.