Hoe werkt de webplayer voor luisterboeken?

Terug naar de online Bibliotheek-app

Met de webplayer kun je luisterboeken in je webbrowser afspelen. Maar hoe werkt de player precies?

Zo werkt de webplayer:

Stap 1

Wanneer je een luisterboek hebt gevonden dat je wilt lezen, klik je op 'Beluister dit boek'.

boekpagina van een luisterboek, met knop 'Beluister dit boek'

Stap 2

Nu opent vanzelf de webplayer in je browser.

pagina waarop je een luisterboek afspeelt in de webbrowser

Stap 3

Klik op de 'play'-knop om te beginnen met afspelen. Klik daarna op het pauze-symbooltje (twee streepjes) om te pauzeren.

pagina waarop je een luisterboek afspeelt in de webbrowser, play-knop omcirkeld

Stap 4

Klik op de pijltjes naast de 'play'-knop om 30 seconden vooruit of terug te spoelen.

pagina waarop je een luisterboek afspeelt in de webbrowser, terug- en vooruitknop omcirkeld

Stap 5

Klik op de buitenste pijltjes om een hoofdstuk vooruit of terug te gaan.

pagina waarop je een luisterboek afspeelt in de webbrowser, knoppen 'hoofdstuk vooruit' en 'hoofdstuk terug' omcirkeld

Stap 6

Klik op het 'lijst'-symbooltje om de hoofdstukken van het boek te laten zien.

pagina waarop je een luisterboek afspeelt in de webbrowser, lijstsymbool omcirkeld

Stap 7

Klik op het 'timer'-symbooltje om de timer te openen. Hiermee kun je de player automatisch laten stoppen over een bepaald aantal minuten, of aan het eind van het hoofdstuk.

pagina waarop je een luisterboek afspeelt in de webbrowser, timerknop omcirkeld

Stap 8

Klik op '1x' om het voorleestempo aan te passen. Je kunt kiezen voor 0,5x (halve snelheid), 1x (normale snelheid), 1,5x (iets sneller) of 2x (dubbele snelheid).

pagina waarop je een luisterboek afspeelt in de webbrowser, afspeelsnelheid omcirkeld

Stap 9

Met het geluidssymbooltje kun je het volume aanpassen. Klik erop om het geluid uit te schakelen. Als je met de muis op het symbooltje gaat staan zonder te klikken, kun je het geluid harder of zachter zetten met een schuifbalk.

pagina waarop je een luisterboek afspeelt in de webbrowser, volumeknop omcirkeld