Goede voornemens? Deze boeken helpen je om ze waar te maken!

Leuk hoor, die goede voornemens ieder jaar. Meer sporten, gezonder eten, vaker naar je oma toe. Maar worden ze ook echt werkelijkheid? Of ben jij ook zo'n typische donateur van de sportschool? Geen zorgen, we gaan je helpen! Met deze boekentips maak je echt werk van je goede voornemens.

Je gedrag veranderen

cover 'De ladder'

Een goed voornemen is zo gemaakt. Maar het nakomen ervan is een kwestie van de juiste doelen stellen. Veranderen is namelijk echt niet zo makkelijk. Met zijn laddermodel helpt Ben Tiggelaar je om doelen te stellen die wél werken. Om keuzes te maken voor gedrag dat tot succes leidt. In slechts drie stappen kan iedereen leren om échte veranderingen teweeg te brengen!

Ben Tiggelaar is schrijver en (management)coach. Hij is onder meer bekend van zijn columns in NRC Handelsblad en van zijn bestseller Dromen, durven, doen.Meer boeken over gedragsverandering


Kom van die bank af!

cover 'Ik heb geen zin'

Genoeg bewegen is voor steeds meer Nederlanders een uitdaging. Het vele thuiswerken helpt niet en sinds de avondlockdown is sporten in groepsverband ook ingewikkeld. Gelukkig zijn er mensen als Annemerel de Jongh, die je motiveren om je hardloopschoenen aan te trekken. In 'Ik heb geen zin' deelt ze de motiverende verhalen van bekende en onbekende hardlopers.

Zij vertellen hoe je het voor elkaar krijgt om van de bank af te komen en te gaan rennen. Ja, ook als het buiten ijskoud is en je eerste ingeving is om lekker onder dat warme kleedje te kruipen. Alvast veel loopplezier!


Meer boeken die je in beweging krijgen


Gewoon gezond

cover 'Gewoon gezond'

De Vlaamse voedingswetenschapper Karolien Olaerts was het zat: het diëten, het jojo'en, het van alles moeten en vooral niets mogen. Ze besloot zelf op zoek te gaan naar een gezonde levensstijl op basis van groenten en fruit. Zo vond ze een eetpatroon dat bij haar paste, waardoor het veel makkelijker was vol te houden.

Inmiddels is Karolien (Karola's Kitchen) een bekende foodblogger. Haar boek 'Gewoon gezond' is zeker geen dieetboek of ontgiftingskuur. Het is een gids voor een gezonde levensstijl, op jouw lijf geschreven. Eet volgens je buikgevoel!

Meer gezonde leeskost


Je financiën op orde

cover 'Blondjes beleggen beter'

Misschien wil je in 2022 je financiële zaken beter regelen. Eindelijk beginnen met pensioen opbouwen, of toch eens beleggen.

Bij dit laatste kun je zeker de hulp van Janneke Willemse gebruiken. Deze financieel journalist laat je zien hoe je op verantwoorde en slimme manier kunt beleggen. Ook als je een kleine beurs hebt of als je altijd een beetje bang was voor beleggen.

In 7 stappen naar simpel en succesvol beleggen... Doe je mee?


Meer boeken over omgaan met geld