Goede voornemens? Deze boeken helpen je om ze waar te maken!

Leuk hoor, die goede voornemens ieder jaar. Stoppen met slechte dingen en beginnen met goede. Meer sporten, gezonder eten, vaker naar je oma toe.

Maar worden die goede voornemens ook echt werkelijkheid in 2023? Of ben jij ook zo'n typische donateur van de sportschool? Geen zorgen, wij gaan je helpen! Met deze boekentips maak je echt werk van je goede voornemens. Een gelukkig, gezond en belezen 2023 allemaal!Stoppen met slechte gewoontes...

cover 'Sinds ik niet meer drink'

Na een laatste decemberweek met veel drank en (vr)eten wil iedereen wel gezonder aan een nieuw jaar beginnen. Deze maand hebben we dankzij Dry January en Veganuary (dat bestaat echt) een stok achter de deur. Welke slechte gewoonte wil jij in 2023 verleden tijd maken? Laat je de fles staan, is de laatste sigaret gerookt?  

In het boek van Evi Hanssen lees je wat er gebeurt als je stopt met drinken. Dat heeft niet alleen invloed op je lichaam en geest. Stoppen met drinken heeft ook invloed op je vriendschappen, relaties, werk en zelfbeeld. Sinds ik niet meer drink hebben wij ook als luisterboek.

Onderzoek van sport-app Strava toonde ooit aan dat de meeste mensen op 12 januari al hun goede voornemens staken. Dat kan beter, denken wij. Deze boeken van ervaringsdeskundigen en gedragswetenschappers maken het stoppen (of matigen) een stukje makkelijker. Ook na half januari.


... en jezelf goede gewoontes aanleren!

cover 'Ik heb geen zin'

Genoeg bewegen is voor steeds meer Nederlanders een uitdaging. Het vele thuiswerken helpt niet en regenachtig winterweer evenmin. Gelukkig zijn er mensen als Annemerel de Jongh, die je motiveren om je hardloopschoenen aan te trekken. In Ik heb geen zin. Inspirerende loopverhalen om je van de bank naar de deur te krijgen deelt De Jongh motiverende verhalen van bekende en onbekende hardlopers.

Zij vertellen hoe je het voor elkaar krijgt om van de bank af te komen en te gaan rennen. Ja, ook als het buiten ijskoud is en je eerste ingeving is om lekker onder dat warme kleedje te kruipen. Alvast veel loopplezier!


Meer boeken die je in beweging krijgen

Gewoon gezond

cover 'Gewoon gezond'

De Vlaamse voedingswetenschapper Karolien Olaerts was het zat: het diëten, het jojo'en, het van alles moeten en vooral niets mogen. Ze besloot zelf op zoek te gaan naar een gezonde levensstijl op basis van groenten en fruit. Zo vond ze een eetpatroon dat bij haar paste, waardoor het veel makkelijker was vol te houden.

Inmiddels is Karolien (Karola's Kitchen) een bekende foodblogger. Haar boek 'Gewoon gezond' is zeker geen dieetboek of ontgiftingskuur. Het is een gids voor een gezonde levensstijl, op jouw lijf geschreven. Eet volgens je buikgevoel!


Meer gezonde leeskost


Je gedrag (blijvend) veranderen

cover 'De ladder'

Een goed voornemen is zo gemaakt. Het nakomen ervan is een kwestie van juiste doelen stellen. Veranderen is namelijk echt niet zo makkelijk.

Met zijn laddermodel helpt Ben Tiggelaar je om doelen te stellen die wél werken. Om keuzes te maken voor gedrag dat tot succes leidt. In slechts drie stappen kan iedereen leren om échte veranderingen teweeg te brengen! Wij hebben De Ladder ook als luisterboek.  

Ben Tiggelaar is schrijver en (management)coach. Hij is onder meer bekend van zijn columns in NRC Handelsblad en van zijn bestseller Dromen, durven, doen.Meer boeken over gedragsverandering


Je huishoudboekje op orde

cover 'Blondjes beleggen beter'

Nu alles duurder wordt door inflatie en energietekort kan besparen geen kwaad. Beter met je geld omgaan is sowieso vaak een goed voornemen. Misschien wil je in 2023 je financiële zaken beter regelen? Of eindelijk beginnen met pensioen opbouwen, of toch eens beleggen...

Voor beleggingshulp moet je bij Janneke Willemse zijn. Deze financieel journalist laat je zien hoe je op verantwoorde en slimme manier kunt beleggen. Ook als je een kleine beurs hebt, of als je altijd een beetje bang was voor beleggen. In 7 stappen naar simpel en succesvol beleggen... Doe jij mee?


Meer boeken over omgaan met geld


Zelfvertrouwen zonder fratsen

cover 'Meer dan mooi'

Goede voornemens klinken altijd als een hele krachttoer. Het roer moet om, alles moet anders. Wat nou als je niet meer wil bewegen, minder wil eten - maar toch beter in je vel wil zitten? Een beetje zelfliefde doet soms meer wonderen dan een complete leefmetamorfose.

Als blogger zit Anuschka Rees dicht bovenop het schoonheidsideaal waarmee je online wordt bestookt. In deze praktische gids laat ze zien hoe je zelfverzekerder kan worden door juist die meetlat te laten voor wat het is. Tegen een beter zelfbeeld is geen beeldscherm opgewassen! 

Lees Meer dan mooi en andere zelfhulpboeken om in 2023 wat meer tevreden te worden over jezelf. Kijk wat minder meedogenloos naar jezelf in de spiegel, verwonder jezelf over je medemens en kweek zelfvertrouwen!

 

Meer boeken om zelfvertrouwen te zaaien