De beste boeken om te lezen in de herfst

Terug naar de homepage


Het vuur knispert en je hoort de regen op het raam tikken. De kaarsen geven net genoeg licht om je boek te lezen. Er komt een kruidige geur van het kopje thee naast je en je schrikt even op van je boek omdat de kat op schoot is komen liggen. 

Trek het dekentje maar weer even goed en sla de volgende bladzijde om. De lucht is donker, maar met een boek stap je zo een nieuwe wereld binnen! Ben jij klaar voor het ultieme leesseizoen? Deze tien boeken maken jouw herfst compleet. 

Zin in meer boekentips? Scroll naar beneden!


10 boekentips voor de herfst

Susanne Clarke Piranesi

Dark academia

Het huis waarin Piranesi woont is geen gewoon gebouw: de kamers hebben geen grenzen, de gangenstelsels zijn oneindig en binnen het labyrint van zalen wordt een oceaan gevangengehouden. Piranesi's leven is gewijd aan het verkennen van het huis.

Bekijk dit e-book

Melissa Daley Molly en het kattencafé

Cosy feelgood

Als poes Molly wordt gedumpt in een huis met bloeddorstige honden, vlucht ze weg en gaat ze al zwervend op zoek naar een nieuwe eigenaar.

Bekijk dit e-book

Otessa Moshfegh Mijn jaar van rust en kalmte

Psychologische roman

Eigenlijk zou de hoofdpersoon gelukkig moeten zijn: ze is knap, heeft geld en een baan bij een galerie in New York. Maar toch wint de duisternis in haar. Ze kiest daarom voor een jaar lang kunstmatig slapen als ontsnapping uit de maalstroom van gedachten.

Bekijk dit e-book

Alice Hoffman Magische praktijken

Magie & hekserij

Gillian en Sally Owens worden, nadat hun ouders zijn verongelukt, opgevoed door hun wereldvreemde tantes, die magische krachten bezitten.

Bekijk dit e-book

Emily Brontë Woeste hoogten

Dark romance

Tijdens een stormachtige nacht wordt Lockwood gedwongen onderdak te zoeken in een spookachtige landhuis: ‘Woeste Hoogten’. Een verhaal over de gedoemde liefde tussen Catherine Earnshaw en de mysterieuze Heathcliff.

Bekijk dit luisterboek

Matt Wesolowski Hydra

Thriller

Op een avond slaat Arla haar moeder, vader en zusje dood met een hamer. Nu ze vastzit weigert ze erover te praten. Ze maakt een uitzondering voor de populaire podcaster Scott King, die al snel in een wereld van dodelijke spelletjes wordt getrokken.

Bekijk dit e-book

Bridget Collins De boekbinder

Magie en hekserij

Emmett gaat in de leer bij een boekbindster. Zij weet dat hij een gave heeft om herinneringen van mensen te wissen en in een boek vast te leggen. Op een dag ontdekt Emmett een boek met zijn eigen naam erop. Welke herinneringen zijn bij hem gewist?

Bekijk dit luisterboek

Anna Grue The Mystery at the Second-Hand Shop

Cosy crime

In een rustig Deens dorpje is er iets vreemds aan de hand. De bejaarde vrijwilligers van de plaatselijke tweedehandswinkel gaan een voor een dood. Is het hun leeftijd of loopt er een moordenaar rond?

Bekijk dit luisterboek

Louisa M. Alcott Onder moeders vleugels (Little women)

Klassieker

In deze klassieker leer je de lieve Meg, gevoelige Beth, verwende Amy en tomboy Jo kennen. Van spelletjes en pesterijen tot ziekte en tegenslagen, je maakt alles mee.

Bekijk dit e-book

Ocean Vuong De tijd is een moeder

Dichtbundel

In zijn tweede dichtbundel ‘De tijd is een moeder’ zoekt Ocean Vuong naar manieren om verder te leven na de dood van zijn moeder.

Bekijk dit e-book


Dark academia | E-books en luisterenboeken

Magie en hekserij | 📱 E-books

Cosy feelgood | 🎧 Luisterboeken


Over de online Bibliotheek

Wil je weten wat je allemaal kunt lezen en beluisteren bij de online Bibliotheek? Of hoe je lid kunt worden?

Lees meer over de online Bibliotheek

Heb je vragen?

De medewerkers van onze klantenservice helpen je graag. Bekijk de veelgestelde vragen of stel zelf een vraag.

Naar de klantenservice