Boekentips over klimaatverandering en duurzaamheid

Lezen over het klimaat

Ben je op zoek naar boeken over klimaatverandering, duurzaamheid en aanverwante onderwerpen? Wij hebben 5 boekentips voor je op een rij gezet.
'Hoe gaan we dit uitleggen'

cover 'Hoe gaan we dit uitleggen'

In 'Hoe gaan we dit uitleggen' geeft Jelmer Mommers (De Correspondent) een analyse van de oorzaken en gevolgen van de klimaatverandering en de manieren waarop we daar iets aan kunnen doen. Dit boek beschrijft hoe, en laat zien dat jouw bijdrage ertoe doet.

Lees het e-book 'Hoe gaan we dit uitleggen'

Luister het luisterboek 'Hoe gaan we dit uitleggen'


'Het klimaat zijn wij'

cover 'No Time'

Bestsellerauteur Jonathan Safran Foer beschrijft in 'Het klimaat zijn wij' de klimaatverandering en de oorzaken daarvan, met een pleidooi om anders te gaan eten.

Op zijn geheel eigen en verassende wijze spoort Foer de lezer aan om na te denken over hoe volgende generaties ons handelen op dit cruciale moment zullen beoordelen. "Wij kúnnen de wereld nog redden, te beginnen bij het ontbijt."

Lees het e-book 'Het klimaat zijn wij'


'Wat iedereen zou moeten weten over klimaatverandering'

cover 'Wat iedereen zou moeten weten over klimaatverandering'

Over klimaatverandering doen de meest uiteenlopende verhalen de ronde. De ene krantenkop vraagt zich af: 'Hoezo opwarming?' terwijl elders valt te lezen: 'De mensheid stevent af op een klimaatcatastrofe'. Klimaatwetenschapper Bart Verheggen geeft met zijn boek een wetenschappelijke beschouwing over de oorzaken van de wereldwijde klimaatverandering.

Lees het e-book 'Wat iedereen zou moeten weten (...)'


'No Time. Verander nu, voor het klimaat alles verandert'

cover 'No Time'

Klimaatverandering is al tijden een veelbesproken onderwerp. Aan de ene kant staan milieuactivisten die de wereld proberen te waarschuwen voor de gevolgen van temperatuurstijging, terwijl aan de andere kant geluiden klinken die deze uitspraken ontkennen.

'No time. Verander nu, voor het klimaat alles verandert' is geschreven door de beroemde activiste Naomi Klein en is een pleidooi voor verandering.

Lees het e-book 'No Time'


'Warme aarde, koel hoofd'

cover 'Wat iedereen zou moeten weten over klimaatverandering'

In het nuchtere ‘Warme aarde, koel hoofd’ houdt wetenschapsjournalist Simon Rozendaal de vanzelfsprekendheden binnen het klimaatdebat tegen het licht en stelt indringende vragen over wat we zo zeker denken te weten. Hoe erg wordt de opwarming van de aarde en kan de mens er iets aan doen? Zijn zon en wind in staat de rol van fossiele brandstoffen over te nemen? 

Rozendaal raadt aan het hoofd koel te houden en behandelt zowel de wetenschap als het discours rond de energietransitie. Voorzichtig veranderen is zijn motto.

Lees het e-book 'Warme aarde, koel hoofd'


Klimaatlezen

Meer lezen over het klimaat, de aarde, de oceaan, duurzaam leven, de natuur en de mens? Bekijk de boekentips per onderwerp!


Literatuur over het klimaat

Literatuur over klimaat en de natuur | 🎧 Luisterboeken

Duurzaam leven