Vragen over de TijdschriftenBieb

Bekijk hier de veelgestelde vragen over de TijdschriftenBieb.

Tijdschriften lees je nu in de app van de online Bibliotheek. Meer weten over tijdschriften in onze collectie? Je leest er alles over op onze nieuwe landingspagina.


Nieuwste vragen

Waar vind ik tijdschriften in de online Bibliotheek-app?

Tijdschriften vind je in de app onder het tabje ‘Zoek’ (herkenbaar aan het vergrootglas-icoontje). Daar staan drie typen materialen die je kunt lenen in de app: e-books, luisterboeken en tijdschriften.

Als je op het type ‘Tijdschrift’ drukt, krijg je alle edities te zien van de tijdschrifttitels die wij in de collectie hebben. Wij vullen de tijdschriften in onze collectie voortdurend aan.

Zoek je edities van een specifieke titel, bijvoorbeeld Story of Margriet? Voer in de zoekbalk de titel in van het tijdschrift dat je zoekt. De app toont dan alle edities die wij op dat moment in de collectie hebben van dat tijdschrift.  

Hoeveel tijdschriften mag ik lenen in de app?

In de app kun je één tijdschrift lenen voor de termijn van één week. Er staat dus maximaal één tijdschrift tegelijk op je boekenplank. Elk tijdschrift staat 7 dagen op je boekenplank.

Tijdschriften zijn een aparte categorie leenmateriaal. Het lenen van een tijdschrift gaat niet ten koste van het aantal e-books of luisterboeken dat je kunt lenen met jouw abonnement.

Bekijk de abonnementen

Kan ik geleende tijdschriften verlengen?

Geleende tijdschriften kun je niet verlengen. Wel kun je, na het verstrijken van de leentermijn, een editie opnieuw lenen.

Als de leentermijn van je tijdschrift afloopt, verdwijnt het tijdschrift automatisch van je boekenplank.  

Op welke apparaten kan ik tijdschriften lezen?

Tijdschriften kun je alleen lezen in de app van de online Bibliotheek, niet in de browser. Je kunt tijdschriften dus lezen op je telefoon of tablet.  


Vragen over verhuizing van tijdschriften op 6 maart 2023

Wat verandert er per 6 maart qua tijdschriften?

Op maandag 6 maart verhuizen de tijdschriften permanent naar de collectie van de online Bibliotheek. Op die dag verdwijnen alle tijdschriften uit de TijdschriftenBieb-app.

Tijdschriften lees je met ingang van 6 maart in de app van de online Bibliotheek. Op deze pagina download je die app en/of lees je er meer over. 

Waarom verdwijnt de TijdschriftenBieb-app?

De TijdschriftenBieb begon als pilot om na te gaan of bibliotheekleden het aanbod digitale tijdschriften waarderen. De pilot is een succes. Daarom maken we het aanbod vast onderdeel van de collectie van de online Bibliotheek. Je kunt je favoriete tijdschrift vanaf maandag 6 maart makkelijk lezen in de online Bibliotheek-app.

Als je op 6 maart of daarna de TijdschriftenBieb-app opent, tref je een lege applicatie aan.

Hoe kan ik vanaf 6 maart 2023 tijdschriften lenen en lezen?

Je kunt de tijdschriften vanaf 6 maart lenen in de online Bibliotheek-app. Via website of e-reader zijn de tijdschriften niet te lenen en niet te lezen.   

Als je inlogt op de website vind je het geleende tijdschrift wel terug op ‘Mijn boekenplank’, bij 'Eerder geleend' en bij 'Favorieten'. Als je daar op het geleende tijdschrift klikt, word je alsnog verwezen naar de online Bibliotheek-app om het tijdschrift te lezen. 

Verandert het aanbod na de verhuizing?

De 23 titels die nu in de TijdschriftenBieb zitten, verhuizen alle mee naar de online Bibliotheek. Het huidige aanbod wordt dus voortgezet. In maart komen ook de eerste jeugdtijdschriften, Tina en ZoZitDat, in de collectie. We zijn en blijven continu met uitgevers in gesprek om na te gaan of we nieuwe tijdschriften kunnen toevoegen.   

Voor alle tijdschriften in het aanbod geldt dat de vóórlaatste editie wordt toegevoegd aan onze collectie.  

Veranderen de leenvoorwaarden na de verhuizing?

Tijdens de TijdschriftenBieb-pilot kan je ongelimiteerd tijdschriften lezen. Dat verandert met de verhuizing.   

Vanaf 6 maart leen je, met een geldig abonnement om e-books en luisterboeken te lenen (dus ook een lidmaatschap bij je lokale bibliotheek), één tijdschrift per week met een leentermijn van één week. Na die week verdwijnt het geleende tijdschrift van je boekenplank.

Met een jeugdabonnement kan je, als deel van de TijdschriftenBieb-pilot, ongelimiteerd tijdschriften lezen. Ook dat verandert met de verhuizing. Vanaf 6 maart kun je, met een jeugdabonnement, alleen jeugdtitels uit de tijdschriftencollectie lenen. De nieuwe leenvoorwaarden gelden ook voor het jeugdabonnement: één tijdschrift per week met een leentermijn van één week.   

Je kunt een tijdschrift, net als e-books en luisterboeken, niet terugbrengen voordat de leentermijn eindigt. Na het eindigen van de leentermijn kun je hetzelfde tijdschrift wel opnieuw lenen in de app van de online Bibliotheek.  

Waarom kan ik straks niet langer ongelimiteerd tijdschriften lezen?

De TijdschriftenBieb-app is een gratis pilot die we gebruikten om te onderzoeken of bibliotheekleden digitale tijdschriften willen lezen. Tijdens de pilot was er geen maximum aan te lenen tijdschriften. Vanaf 6 maart zitten tijdschriften in de collectie van de online Bibliotheek en gelden er wel leenvoorwaarden, net als bij e-books en luisterboeken.  

In de online Bibliotheek-app kun je naast tijdschriften ook duizenden e-books en luisterboeken lenen en lezen. Je kunt elke week een ander tijdschrift uitkiezen of je favoriete tijdschrift elke week lenen.   

Wil je nog meer tijdschriften lezen? Dan kun je vaak terecht in de bibliotheek bij jou in de buurt.