Bekroonde boeken

Terug naar Alle e-books

Van nieuwe talenten tot gevestigde namen:
deze auteurs vielen de afgelopen tijd in de prijzen.


Boekenbon Literatuurprijs 2020

Oek de Jong Zwarte schuur

Dit is het verhaal van een leven dat door één catastrofale gebeurtenis wordt getekend. Kunstschilder Maris herleeft zijn jeugd. En dan vooral die ene middag waarop hij meeging naar een boerenschuur.

Bekijk dit e-book


Winnaar Bronzen Uil 2020

Machteld Siegmann De kaalvreter

Als Leie naar de begrafenis gaat van haar pleegmoeder bij wie ze in de oorlog was ondergebracht, komt ze achter een vreselijk geheim omtrent haar echte moeder.

Bekijk dit e-book


Winnaar Anton Wachterprijs 2020

Annemarie Haverkamp De achtste dag

roman

Een alleenstaande vader die ongeneselijk ziek is, zoekt een oplossing voor de verzorging van zijn zwaar gehandicapte zoon voor als hij er zelf niet meer zal zijn.

Bekijk dit e-book


Winnaar International Booker Prize 2020

De avond is ongemak

Marieke Lucas Rijneveld

Het schrijnende verhaal van een gereformeerd boerengezin dat wordt getroffen door de dood van een kind. Door de ogen van dochter Jas zien we hoe de familieleden elk op hun eigen manier omgaan met het verlies.

Bekijk dit e-book


Winnaar Libris Literatuurprijs 2020

Uit het leven van een hond

Sander Kollaard

Een zaterdag uit het leven van Henk van Doorn, 56, ic-verpleegkundige, alleenstaand. Hij wordt wakker, ontbijt, laat de hond uit, doet boodschappen. Toch wordt het allesbehalve een doodgewone zaterdag.

Bekijk dit e-book


Winnaar Pulitzerprijs 2020

Colson Whitehead De jongens van Nickel

roman

Op een tuchtschool in het Diepe Zuiden van Amerika worden, terwijl de burgerrechten voor zwarten zijn ingevoerd, vooral de zwarte leerlingen mishandeld en zelfs vermoord.

Bekijk dit e-book


Meer prijswinnaars