Vind je volgende boek met deze inspirerende leestips.

Hou je van literatuur, voetbal, klimaat of kookboeken? Lees je rijk met onze inspiratiepagina's.


De beste boeken om te lezen in de herfst

puber met boek op bank

Trek het dekentje maar weer even goed en sla de volgende bladzijde om. De lucht is donker, maar met een boek stap je zo een nieuwe wereld binnen! Ben jij klaar voor het ultieme leesseizoen? Deze tien boeken maken jouw herfst compleet. 

Bekijk onze herfstboekentips

Tijd voor thriller!

Ontdek boekentips met Koen Caris

Lees jij het liefst thrillerboeken? Mysterieuze verdwijningen, moord, whodunit’s, detectives en verdachte personages? Wij hebben álle thrillergenres voor je op een rij gezet, want dat zijn er nogal wat. Kijk eens rond en kies jouw volgende boek.

Ga naar alle thrillerboeken op onderwerp

Boekentips van auteurs!

Ontdek boekentips met Susan Smit

De online Bibliotheek slaat de handen ineen met vier auteurs die jou voorzien van de fijnste boekentips. Ontdek de parels uit de Nederlandstalige literatuur met Susan Smit, Koen Caris, Valentijn Hoogenkamp en Lisa Weeda. Ga mee op ontdekkingstocht en kies je volgende boek hier!
 

Bekijk de boekentips


Gezien op onze socials

Bekijk welke boeken de afgelopen week aan bod zijn gekomen op onze social-kanalen! Zo blijf je op de hoogte van de tips binnen onze boekencommunity.

Bekijk de tips!


Populaire boeken

Ontdek poëzie met deze tips

man buiten op bankje leest boek

Laat je wereld oplichten door de mooiste gedichten! Wil je gedichten leren doorgronden, of zelf aan de slag met een geslepen ganzenveer? Wij hebben niet alleen tips voor lezers en luisteraars van poëzie, maar ook voor dichters in de dop.

Bekijk onze poëzietips

Kookboeken en bakbijbels

vrouw keuken aan het koken met ipad

Op zoek naar fijne kookboeken of bakgidsen? Dan hebben we een paar mooie tips voor je. Lekker koken op z'n Indiaas, Italiaans of Hollands... Of bak iets heerlijk zoets of hartigs. Deze titels mogen niet ontbreken in jouw (digitale) keukenkast!

Bekijk de kookboeken

Podcasts over boeken

Ontdek boekentips met Susan Smit

Koptelefoon in de aanslag? Los van een luisterboek gaat er natuurlijk niets boven een boekenpodcast. We zetten interessante podcasts voor je op een rij. Over lezen, luisteren, boeken en bibliotheken. Veel luisterplezier!

Bekijk alle podcasts