Hulp bij inloggen

Vragen of hulp nodig?

  

Hulp nodig bij het inloggen? Wij helpen je graag verder.

Om je verder te helpen, willen we eerst weten welke situatie voor jou geldt. 


 • Ik heb nog nooit bij de online Bibliotheek geleend

  Heb je een abonnement bij een lokale bibliotheek en wil je nu ook gebruik maken van de online Bibliotheek? Klik op inloggen, vul je gebruikersnaam en wachtwoord in en beantwoord eenmalig enkele vragen en begin met lezen. 

  Heb je een digitaal abonnement bij de online Bibliotheek afgesloten (Proef of Compact), dan kun je gelijk inloggen en beginnen met lezen.     

 • Ik heb al eerder bij de online Bibliotheek geleend

  Log dan in met je gebruikersnaam en wachtwoord. 

  Weet je niet meer wat je inloggevens zijn? Vraag op deze pagina je gebruikersnaam op of verander op deze pagina je wachtwoord. 

   


Veelgestelde vragen

Je krijgt de melding 'Onjuiste inloggegevens'

Is jouw bibliotheek pas overgestapt naar de nieuwe manier van inloggen? Sinds die overstap krijgen veel leners de melding ‘Onjuiste inlog’. Inloggen doe je sinds kort met je gebruikersnaam en wachtwoord. De bibliotheek waar jij staat ingeschreven heeft je als het goed is een mail gestuurd met je gebruikersnaam. Heb je geen mail ontvangen? Dan kan je je gegevens op twee manieren achterhalen:

 1. Kies voor de optie ‘Gebruikersnaam vergeten’. Vul hier je e-mailadres in om je gebruikersnaam te ontvangen op het door jou opgegeven e-mailadres. Let op: deze mail komt regelmatig binnen in je spambox.
 2. Kies voor de optie ‘Wachtwoord vergeten'. Vul hier je gebruikersnaam (niet je e-mailadres!) in om je wachtwoord te kunnen resetten. Let op: deze mail komt regelmatig binnen in je spambox.

Helpen deze twee opties niet? Vraag dan bij je lokale bibliotheek je gebruikersnaam aan. Wij kunnen je hier helaas niet bij helpen.

Je krijgt een melding dat je niet de juiste rechten hebt

Neem hiervoor contact op met je eigen bibliotheek. Zij kunnen zien of alles klopt bij jouw abonnement. 

De mail met mijn nieuwe wachtwoord komt niet binnen

De mails met nieuwe wachtwoorden komen weleens in je spam terecht. Controleer of dit ook bij jou het geval is. 

Vind je de mail ook niet in je spam? Neem dan contact op met onze Klantenservice. 

Je krijgt een foutmelding

Sommige gebruikers krijgen foutmeldingen als ze iets willen lenen. Bijvoorbeeld:

Niet gelukt. Er is een fout opgetreden’ of ‘Onze leverancier heeft een grote aanloop van gebruikers. Daardoor kun je op dit moment even geen boeken lenen. Kom terug op een ander moment. Excuses voor het ongemak!

Zie je de foutmelding op de website, dan kan het verversen van je browser helpen. Zie je de foutmelding in de app? Probeer dan uit te loggen en opnieuw in te loggen. 


Of weet je niet welke situatie op jou van toepassing is? Neem dan contact met ons op. Op onze contactpagina zie je hoe en wanneer je ons kunt bereiken.