Lidmaatschap online Bibliotheek: hoe werkt het?

Wat kan ik lenen met een Compleet abonnement?
Met een Compleet abonnement kun je het hele jaar e-books, luisterboeken en tijdschriften lenen. Je leent maximaal 10 e-books, 10 luisterboeken en 1 tijdschrift tegelijk. Elk boek staat 3 weken op je boekenplank, elk tijdschrift 1 week. Een Compleet abonnement kost € 42 per jaar.

Wat is een Proefabonnement?
Met een Proefabonnement maak je 1 maand gebruik van de online Bibliotheek. Net als bij een Compleet abonnement leen je maximaal 10 e-books en 10 luisterboeken en 1 tijdschrift tegelijk. Elk boek staat 3 weken op je boekenplank, elk tijdschrift 1 week. Een Proefabonnement kost € 8,99. Je kunt dit abonnement maar één keer afsluiten.

Waar word ik eigenlijk precies lid van als ik kies voor de online Bibliotheek?
De online Bibliotheek is een landelijke bibliotheek waar je e-books, luisterboeken en tijdschriften kunt lenen. De online Bibliotheek is onderdeel van de Koninklijke Bibliotheek ofwel KB, nationale bibliotheek.

 

Meer vragen over lidmaatschap online Bibliotheek

Kan ik e-books, luisterboeken en tijdschriften verlengen?

Ja, e-books, luisterboeken en tijdschriften kun je één keer verlengen.

Bij e-books, luisterboeken en tijdschriften verschijnt er, enkele dagen voordat de leentermijn verstrijkt, een knop 'Verlengen' op je boekenplank. Hiermee kun je je geleende materiaal gemakkelijk verlengen. Let op: een verlenging telt wel als een nieuwe uitlening.

Na de tweede uitlening (de verlenging dus) krijg je geen verlengknop meer te zien. Wil je het e-book daarna nog een keer verlengen, dan kan dat alleen door het opnieuw te lenen.

Ik wil lid worden van de online Bibliotheek, maar ik krijg de melding dat mijn e-mailadres al bekend is. Hoe los ik dat op?

Dit kan betekenen dat je al toegang hebt via je lidmaatschap bij de lokale bibliotheek. Probeer in te loggen met je bekende e-mailadres.

Weet je je wachtwoord niet meer? Vraag dan een nieuw wachtwoord aan.

Waarom kan ik alleen via iDEAL betalen?

De e-books, luisterboeken en tijdschriften in de online Bibliotheek zijn alleen bedoeld voor mensen die in Nederland wonen of verblijven. Door via iDEAL te betalen weten we dat je een Nederlandse bankrekening hebt en waarschijnlijk ook in Nederland woont.

Ik heb geen iDeal, kan ik toch lid worden?

Dat kunnen we voor je uitzoeken als je contact met ons opneemt. Je moet dan wel in een Nederlandse gemeente wonen.

Wat gebeurt er met mijn gegevens?

We gebruiken je gegevens onder andere om je onze diensten te verlenen, om je een persoonlijk bericht te kunnen sturen over de online Bibliotheek en voor analyse-doeleinden. Meer details vind je in onze privacyverklaring.

Waarom moet ik, als ik al 18 ben, toch een vinkje zetten dat mijn ouders akkoord gaan met het lidmaatschap?

Vanwege je privacy vragen we alleen om je geboortejaar. We weten dus niet precies of je al 18 bent.

Loopt mijn lidmaatschap automatisch af?

Ja, je lidmaatschap loopt na één jaar automatisch af. Voor de einddatum zullen we een e-mail sturen met de vraag of je je lidmaatschap wilt verlengen en hoe je dat doet.

Hoe zeg ik mijn lidmaatschap op?

Hiervoor hoef je niets te doen. Opzeggen is niet nodig omdat je lidmaatschap automatisch stopt na een jaar.

Kan ik mijn lidmaatschap annuleren?

Je hebt het recht het lidmaatschap, binnen 14 dagen na de bevestigingsmail, zonder opgave van redenen te annuleren (herroepen). Je kunt daarvoor ons online formulier gebruiken, of het modelformulier downloaden (pdf).

Als je het lidmaatschap annuleert, dan ontvang je je betaling uiterlijk binnen 14 dagen retour nadat wij het formulier hebben ontvangen.