Lidmaatschap online Bibliotheek: hoe werkt het?

Wat is het verschil tussen het standaard abonnement en het kennismakingsabonnement?

Met een standaard abonnement kun je maximaal 10 e-books tegelijk lenen, voor een periode van 3 weken. Hetzelfde e-book kan je meerdere keren lenen. Een standaard abonnement kost €42 per jaar.

Met een kennismakingsabonnement kun je maximaal 6 e-books per jaar lenen, voor een periode van 3 weken. Hetzelfde e-book kan je meerdere keren lenen.Een kennismakingsabonnement kost €21 per jaar.

Ook heb je toegang tot honderden luisterboeken via de LuisterBieb-app (hiervoor gelden aparte voorwaarden die via de app geaccepteerd moeten worden).

Waar word ik eigenlijk precies lid van als ik kies voor de online Bibliotheek?

De online Bibliotheek is een landelijke Bibliotheek waar je e-books kunt lenen. Deze Bibliotheek is onderdeel van de Koninklijke Bibliotheek, je wordt dan ook lid van de Koninklijke Bibliotheek.

Ik wil lid worden van de online Bibliotheek, maar ik krijg de melding dat mijn e-mailadres al bekend is. Hoe los ik dat op?

Dit kan betekenen dat je al toegang hebt tot e-books via je lidmaatschap bij de lokale Bibliotheek. Probeer in te loggen met je bekende emailadres. Weet je je wachtwoord niet meer? Vraag dan een nieuw wachtwoord aan.

Waarom kan ik alleen via iDEAL betalen?

De e-books in de online Bibliotheek zijn alleen bedoeld voor mensen die in Nederland wonen of verblijven. Door via iDEAL te betalen weten we dat je een Nederlandse bankrekening hebt en waarschijnlijk ook in Nederland woont.

Ik heb geen iDeal, kan ik toch lid worden?

Dat kunnen we voor je uitzoeken als je contact met ons opneemt. Je moet dan wel in een Nederlandse gemeente wonen.

Wat gebeurt er met mijn gegevens?

We gebruiken je gegevens onder andere om je onze diensten te verlenen, om je een persoonlijk bericht te kunnen sturen over de online Bibliotheek en voor analyse-doeleinden. Meer details vind je in onze privacy policy.

Loopt mijn lidmaatschap automatisch af?

Ja, je lidmaatschap loopt na één jaar automatisch af. Voor de einddatum zullen we een e-mail sturen met de vraag of je je lidmaatschap wilt verlengen en hoe je dat doet.

Hoe zeg ik mijn lidmaatschap op?

Hiervoor hoef je niets te doen. Opzeggen is niet nodig omdat je lidmaatschap automatisch stopt na een jaar.

Kan ik mijn lidmaatschap annuleren?

Je hebt het recht het lidmaatschap binnen 14 dagen na deze bevestigingsmail zonder opgave van redenen te annuleren (herroepen). Je kunt daarvoor ons online formulier gebruiken, of het modelformulier downloaden (pdf). Als je het lidmaatschap annuleert, dan ontvang je je betaling uiterlijk binnen 14 dagen retour nadat wij het formulier hebben ontvangen.

Waarom moet ik als ik al 18 ben toch een vinkje zetten dat mijn ouders akkoord gaan met het lidmaatschap?

Vanwege je privacy vragen we alleen om je geboortejaar. We weten dus niet precies of je al 18 bent.