Hulp bij luisterboeken

Vragen of hulp nodig?

Nieuwe app voor luisterboeken én e-books

Let op: je kunt vanaf nu alleen nog in de nieuwe online Bibliotheek-app boeken lenen.

Lees meer over de nieuwe app


Vragen over luisterboeken

Hoeveel luisterboeken mag ik lenen?

Met een Compleet abonnement (voorheen: standaardabonnement) mag je onbeperkt luisterboeken lenen, zolang je er niet meer dan 10 tegelijk op je boekenplank hebt.

Met een Compact abonnement (voorheen: kennismakingsabonnement) mag je 6 luisterboeken per jaar lenen.

Lees meer over de abonnementen

Waarom kan ik luisterboeken niet eerder inleveren?

Luisterboeken kun je helaas niet eerder inleveren. Elk boek staat drie weken op je boekenplank en verdwijnt na deze periode automatisch. We begrijpen dat veel lezers dit jammer vinden, ook omdat je een papieren boek wel eerder kunt terugbrengen. Maar de uitlening van een digitaal boek werkt nogal anders dan die van een papieren boek.

Ten eerste is het technisch zo geregeld dat elk e-book en elk luisterboek standaard voor 21 dagen (dus drie weken) wordt geleend. Anders dan bij papieren boeken kunnen we deze boeken niet eerder terugnemen en dan op de stapel ‘beschikbaar’ leggen. Bovendien zijn over de uitlening van digitale boeken specifieke afspraken gemaakt met leveranciers en uitgevers, die soms afwijken van de afspraken voor papieren boeken. Een hiervan is dat een uitlening altijd voor drie weken is.

Zijn er in de nieuwe app ook gratis luisterboeken?

Nee, in de nieuwe situatie zijn er geen gratis luisterboeken, zoals die er waren in de LuisterBieb. Om luisterboeken te kunnen downloaden, heb je een abonnement van de online Bibliotheek nodig. Of een abonnement van je lokale Bibliotheek met toegang tot de online Bibliotheek.

We begrijpen dat dit teleurstellend kan zijn voor mensen die gebruikmaakten van de gratis luisterboeken in de LuisterBieb.

Bekijk de abonnementen

Zitten direct alle luisterboeken in de nieuwe app?

Nee, helaas kost het wat tijd om alle luisterboeken in de nieuwe app beschikbaar te krijgen. Hier zijn we druk mee bezig. Het aantal luisterboeken zal in de loop van september worden aangevuld.

Waarom stopt mijn luisterboek als de app ‘in slaap’ gaat?

Veel Android-toestellen hebben voor alle apps een optie aanstaan die energie bespaart. Deze optie kun je zelf uitschakelen, zodat je luisterboek gewoon doorloopt.
Bekijk de stap-voor-stap-uitleg
Nog geen antwoord gevonden?