De beste Formule 1-boeken

Het Formule 1-seizoen is in volle gang. Veel mensen volgen de prestaties van Max Verstappen op de voet. Weet je waar je ook adrenaline van krijgt? Lezen over racen! In de online Bibliotheek vind je als racefan het nodige leesvoer. Over de opkomst van Max Verstappen tot het dramatische verhaal van Ayrton Senna. En van de pitsverhalen van Jack Plooij tot de ontboezemingen van de stille Kimi Räikkönen. Dit zijn de beste Formule 1-boeken uit onze collectie.

Formule 1-boeken: leesvoer voor de racefans


Max wereldkampioen

cover 'Max wereldkampioen

Wil je de ongekende tweestrijd tussen Max en Lewis nogmaals beleven? Lees of luister dan dit boek van Max Vergeer. Alle races, inhaal-acties, crashes en intriges komen voorbij. Natuurlijk weet je al hoe het afloopt, maar dat doet niets af aan het sensationele verloop van dit seizoen, dat je met dit boek gewoon nog een keer kunt meemaken.

Je kunt 'Max wereldkampioen' lezen of beluisteren, want we hebben zowel het e-book als het luisterboek. Pas wel op met achter het stuur luisteren, want voor je het weet ga je zelf te veel gasgeven.

Bekijk het luisterboek 'Max wereldkampioen'

Bekijk het e-book 'Max wereldkampioen'


Verhalen uit de pits

Cover 'Verhalen uit de pits'

Jack Plooij is al sinds 1991 actief als pitsreporter bij de Formule 1. In zijn eerste jaren maakte hij Michael Schumacher en Jos Verstappen mee, nu is daar de volgende generatie met Mick en Max.

In dit boek geeft Plooij een bijzonder inkijkje in de wereld van de F1. Hij doet dit niet alleen vanuit zijn eigen ervaring, maar neemt ook de verhalen mee van collega's als Ted Kravitz, Kai Ebel en Lee McKenzie. Het resultaat is een vlot geschreven en interessant boek dat je een uniek beeld geeft van binnenuit.

Bekijk het e-book 'Verhalen uit de pits'

Bekijk het luisterboek 'Verhalen uit de pits'


De succesformule

cover 'De succesformule'

Kan de Formule 1 je iets leren over het leven zelf? Volgens David Coulthard wel. De Schotse oud-coureur deelt in dit boek zijn ervaringen op en naast de baan. Hij leerde zelf veel van collega's als Lewis Hamilton, Ron Dennis, Sir Frank Williams, Christian Horner en Sebastian Vettel.

In 'De succesformule' toont Coulthard aan hoe je met de juiste strategie, een flinke dosis motivatie en het juiste leiderschap succes kunt behalen.  

 

Bekijk het e-book 'De succesformule'

Bekijk het luisterboek 'De succesformule'


Ayrton Senna

cover 'Ayrton Senna'

Zijn leven eindigde veel te vroeg op het circuit van Imola op 1 mei 1994. De Braziliaan Ayrton Senna wordt door velen gezien als de beste Formule 1-coureur aller tijden.

Erik Houben en Olav Mol beschrijven in dit boek de carrière van deze racegrootheid. Vanaf het moment dat hij voor zijn vierde verjaardag een kart cadeau krijgt, tot het fatale moment tijdens de Portugese Grand Prix dertig jaar later.

 

Bekijk het e-book 'Ayrton Senna'

Bekijk het luisterboek 'Ayrton Senna'


Kimi Räikkönen

cover 'Kimi Raikkonen'

Hij staat bekend als een nogal zwijgzame man, de Fin Kimi Räikkönen. Des te bijzonder is dus dit onthullende boek van Kari Hotakainen, die exclusieve toestemming kreeg om te spreken met Räikkönen en zijn directe omgeving. Dit levert een boek op dat een nieuw licht werpt op de persoon Räikkönen, maar ook inzicht geeft in zijn manier van denken.

Hotakainen sprak, behalve met de coureur zelf, met familieleden, collega’s, technici, teambazen en Formule 1-fans. Mooie foto’s uit Räikkönens eigen collectie maken het af.

 

Bekijk het e-book 'Kimi Räikkönen'

Bekijk het luisterboek 'Kimi Räikkönen'


Een tweede leven met Formule 1

cover 'Een tweede leven met Formule 1'

Sinds Max Verstappen zijn eerste Grand Prix won, is de populariteit van Formule 1 in Nederland ontzettend toegenomen. Ook voor de vast F1-volgers verandert de wereld natuurlijk wanneer er een landgenoot meedoet om de allerhoogste ereplaats in deze sport.

In 'Een tweede leven met Formule 1' beschrijft Olav Mol de afgelopen roerige F1-jaren vanuit persoonlijk perspectief. Niet alleen de entree van Verstappen, maar ook andere ontwikkelingen hebben de boel in een stroomversnelling gebracht: nieuwe eigenaren, nieuwe regels en (nog meer) nieuw talent, met onder meer Leclerc, Russell, Norris en Tsunoda. Mol beschrijft wat er door zijn hoofd gaat tijdens een race en geeft je een unieke kijk achter de schermen van de Formule 1.

 

Bekijk het e-book 'Een tweede leven met Formule 1'

Bekijk het luisterboek 'Een tweede leven met Formule 1'


Meer Formule 1-boeken