Boeken die lijken op Daisy Jones & The Six

10 boeken als je houdt van Daisy Jones & The Six

Terug naar Leestips

Ben je ook in de ban geraakt van Daisy Jones & The Six van de Amerikaanse auteur Taylor Jenkins Reid? Deze boekentips houden je in dezelfde sferen. Lees over de muziekindustrie, de sixties en seventies en het leven als (pop)artiest. 


Over het boek en de auteur

De band The Six verovert Amerika in de jaren zeventig. Daar komen, zoals we gewend zijn van muzikanten uit die tijd, de nodige intriges bij kijken. Zeker als zangeres Daisy Jones zich bij de band voegt, tot onvrede van frontman Billy Dunne.

Het populaire Daisy Jones & The Six vertelt het verhaal van de rise & fall van een fictieve band. Het is geen geheim dat het boek is gebaseerd op het verhaal van Fleetwood Mac.  

Taylor Jenkins Reid (1983) is een meesteres in het vertellen over Californië en de beroemdheden uit de Golden State. Ze schrijft tot in detail over personages en de tijdsgeest. Haar verhalen zijn meeslepend, zinderend en fascinerend.

Het boek Daisy Jones & The Six is verfilmd en sinds maart 2023 als serie te streamen.

 

Leen 'Daisy Jones & The Six' als e-book

Leen 'Daisy Jones & The Six' als luisterboek

Riley Keough en Sam Claflin in Daisy Jones and the Six

Riley Keough (Daisy Jones) en Sam Claflin (Billy Dunne) in Daisy Jones & The Six. Foto: Lacey Terrell/Prime Video 

Wist je dat actrice Riley Keough, die Daisy Jones speelt, familie is van een hele grote rockster?! Lees verder om te ontdekken wie!

10 boeken als je houdt van Daisy Jones & The Six

Taylor Jenkins Reid De zeven echtgenoten van Evelyn Hugo

Fan van de schrijfstijl in 'Daisy Jones & The Six'? Lees dan ook dit meesterwerk van Jenkins Reid. Dompel je, met actrice Evelyn Hugo, onder in het Amerikaanse glamourleven van de jaren 60.

Bekijk dit e-book

Colleen Hoover Misschien ooit

'Misschien ooit' neemt je mee in de onwaarschijnlijke liefde van een singer-songwriter en het meisje dat een einde maakt aan zijn writer's block. Een heerlijk boek voor iedereen die houdt van een Amerikaanse setting, meeslepende liefde en muziek.

Bekijk dit e-book

Patti Smith Just kids

De geschiedenis van een vriendschap

In de zomer van 1967, als de hippiecultuur haar hoogtepunt bereikt, ontmoet Patti Smith fotograaf Robert Mapplethorpe in Brooklyn. Het is het begin van een intense liefdesverhouding en een levenslange vriendschap.

Bekijk dit e-book

Jennifer Egan Bezoek van de knokploeg

Een oudere punker die nu een platenmaatschappij heeft en zijn hartstochtelijke, maar verwarde jonge medewerkster tonen aan hoe kunst en muziek een mens uit de dagelijkse beslommeringen kunnen verlossen.

Bekijk dit e-book

Taylor Jenkins Reid Het feest van de eeuw

Waan je in Malibu, 1983. Het is de dag van het zomerfeest van de Riva’s, een familie met wie iedereen gezien wil worden. De jetset van LA kijkt uit naar het zomerfeest – zoals elk jaar. Nina Riva niet: zij was liever ergens anders geweest.

Bekijk dit luisterboek

Kylie Scott Rebel

Drank, drugs, vrouwen. Jimmy Ferris is gewend alles te krijgen wat hij wil. Hij is namelijk leadzanger van de superpopulaire rockband Stagedive. Tot nu. Als Jimmy weer eens in de problemen komt, heeft iedereen er schoon genoeg van dit keer.

Bekijk dit luisterboek

Kazuo Ishiguro Nocturnes

In ‘Nocturnes’ speelt Kazuo Ishiguro met ideeën over liefde, muziek en het verstrijken van de tijd. Als lezer word je meegevoerd van piazza’s in Italië naar een exclusief hotel in Hollywood, en ontmoet je onderweg de meest uiteenlopende personages.

Bekijk dit e-book

Nick Hornby High Fidelity

Rob Fleming is vijfendertig, verslaafd aan muziek en eigenaar van een slechtlopende platenzaak. Hij stort zich van de ene in de andere relatie. Rob staat, met andere woorden, op een cruciaal punt in zijn leven. Wordt het niet tijd om volwassen te worden?

Bekijk dit luisterboek

Andrew O'Hagan Het waanzinnige leven van Maf de hond en zijn baasje Marilyn Monroe

Marilyn Monroe was dé Hollywoodster van de jaren zestig. Haar opmerkelijke leven en haar dood houden de gemoederen nog steeds bezig. Wie was zij écht? Het antwoord op die vraag komt van Maf, haar hond.

Bekijk dit e-book

James Baldwin Als Beale Street kon praten

Harlem, begin jaren zeventig. De tijd van Aretha Franklin en Ray Charles. 'Als Beale street kon praten' vertelt het trieste liefdesverhaal van Fonny en Tish, een jong Afro-Amerikaans stel dat sinds hun kindertijd bevriend is.

Bekijk dit luisterboek

Extra tip!

Eriek Verpale Grasland

Behalve een iconische rockster is Elvis ook de opa van Riley Keough - de actrice die Daisy Jones speelt. Freddy van Durme levert op kerstavond zijn laatste pakketje af. In zijn broekzak zit een foto van zijn idool: Elvis Presley.

Bekijk dit e-book


Leen 'Daisy Jones and the Six'

  • Taylor Jenkins Reid Daisy Jones & The Six

    Het wel en wee van een Amerikaanse popgroep vanaf de start, hun grote successen in de jaren zeventig en hun einde na het vertrek van de zangeres.

    E-book

  • Taylor Jenkins Reid Daisy Jones & The Six

    Daisy Jones & The Six is gebaseerd op het verhaal de muziekband Fleetwood Mac. Daisy Jones & The Six van Taylor Jenkins Reid vertelt het verhaal van Daisy Jones, die er eind jaren 60 in LA met haar hese stem en zwoele uiterlijk van droomt een beroemde zangeres te worden. Ze ontmoet Billy Dunne, de frontman van de opkomende rockband The Six. De vonken...

    Luisterboek (digitaal)