Top 10 thrillerboeken

Terug naar Home

Zin om weg te kruipen met een spannend boek? We vroegen de thrillerfanaten bij de
online Bibliotheek van welke boeken zij 's nachts wakker liggen. Het resultaat?
Een top 10 met thrillerboeken die je niet mag missen! Je leest de boeken
allemaal in de app.

 


Lisa Jewell Toen was ze weg

Ze was vijftien en haar moeders oogappel. Ze had haar hele leven nog voor zich. En toen, in een oogwenk, was Ellie verdwenen. Tien jaar later heeft Laurel de hoop nog altijd niet opgegeven dat ze Ellie zal vinden. Als ze een charismatische man leert kennen voor wie ze als een blok valt, brengt dit wat licht in haar leven. Maar wat haar volledig de adem beneemt is zijn negenjarige dochter, want dat meisje is het evenbeeld van Ellie.

Bekijk dit e-book

Freida McFadden De hulp

'De hulp' van Freida McFadden is een verhaal dat je niet meer vergeet, met een twist die je naar adem doet happen. Daar houden we van! Ben je gek op een echte pageturner waarbij je steeds op het verkeerde been wordt gezet? Dan is dit een absolute aanrader.

Bekijk dit luisterboek

Darby Kane De perfecte echtgenote

Lila en haar man Aaron lijken een perfect leven te hebben. Maar dan komt hij niet opdagen op zijn werk en is zijn auto ook spoorloos. En dat terwijl Lila zijn lijk een paar uur eerder in dezelfde auto heeft achtergelaten. Leeft Aaron nog en is hij op wraak uit? Een geweldige psychologische thriller voor wie houdt van een 'whodunit'.

Bekijk dit e-book

Alex Michaelides De nimfen

Een literaire thriller rond Griekse mythologie, psychologie en onopgeloste moordzaken. Edward Fosca is een moordenaar, dat weet psycholoog Mariana Andros zeker. Maar Fosca, professor Grieks drama aan de universiteit van Cambridge, is zeer geliefd bij zowel studenten als collega's. Hij heeft zelfs een groep vrouwen die hem aanbid genaamd 'De Nimfen'. Dan wordt één van de nimfen vermoord…

Bekijk dit e-book

Thomas Olde Heuvelt Hex

Als internationale bestseller verdient ‘Hex’ het om als eerste getipt te worden in deze top 10. Het pittoreske dorpje Beek is in de greep van de zeventiende-eeuwse Wylerheks die, met haar dichtgenaaide mond en ogen, de bewoners de stuipen op het lijf jaagt. Een luguber, angstaanjagend verhaal dat je niet loslaat!

Bekijk dit e-book

Anya Niewierra De Camino

Het is precies een jaar geleden dat Lottes man onverwacht zelfmoord pleegde tijdens het wandelen van de Camino. Emil had als vluchteling uit Bosnië en Herzegovina een moeilijke jeugd, maar toch zou hij nooit zelfmoord plegen. Emil was een geweldige vader,...

Bekijk dit e-book

Suzanne Vermeer Het strandhuis

Drie voormalige vriendinnen zoeken elkaar weer op als ze alle drie worden gestalkt door iemand uit hun gezamenlijk verleden.

Bekijk dit e-book

Ruth Ware In een donker, donker bos

In een donker, donker bos van Ruth Ware is een psychologische thriller met een geraffineerde plot, onverwachte wendingen en een loepzuivere kijk op vergiftigde vrouwenvriendschappen. Voor de lezers van Het meisje in de trein en Gone Girl. Nora wordt,...

Bekijk dit e-book

Marion Pauw Vogeleiland

Wat is er gebeurd met Marianne? Op haar vijftiende liep ze van huis weg om nooit meer iets van zich te laten horen. Jaren later heeft haar zusje Nicole nog steeds last van de verdwijning. Ze besluit om alles achter zich te laten en naar Spanje te verhuizen. Een bijzondere verschijning doet de hoop dat haar zus nog leeft oplaaien en leidt haar naar het onbewoonde Vogeleiland. Een geweldig boek verteld vanuit verschillende perspectieven. Het enige dat je als lezer wilt, is de waarheid boven tafel krijgen.

Bekijk dit e-book

Nicci French Blauwe maandag

Schrijversduo Nicci French mag natuurlijk niet ontbreken in deze top 10. ‘Blauwe maandag’ is het eerste deel van een spannende boekenserie over psychoanalytica Frieda Klein. In dit boek helpt Frieda bij het opsporen van een verdwenen kind. Een absolute must-read!

Bekijk dit e-book