Vragen over tijdschriften

Bekijk hier de veelgestelde vragen over tijdschriften.

Nieuwste vragen

Hoe actueel is het aanbod tijdschriften in de app?

 

23 januari 2024: tijdschriften niet up-to-date
Voor het beschikbaar maken van tijdschriften zijn we ook afhankelijk van derden. Op dit moment is nog niet voor alle tijdschriften duidelijk wanneer zij in de app geplaatst kunnen worden. Hierdoor lopen we helaas achter met het toevoegen van tijdschriften. Onze excuses voor het ongemak. 

---

We streven ernaar om altijd de voorlaatste editie van het tijdschrift beschikbaar te stellen in de app. De editie die nu in de winkel ligt, zou je dus de volgende periodiek in de online Bibliotheek moeten kunnen lezen. Hoeveel tijd er zit tussen de ‘winkeleditie’ en het digitale tijdschrift, hangt voor een deel af van de verschijningsvorm van het betreffende week-, maand- of kwartaalblad.

Zoek je van een tijdschrift de meest recente editie in de app? Kijk dan onder ‘Home’ in de etalage Tijdschriften [A-Z]. Daar plaatst de redactie wekelijks de meest recente tijdschriftedities, op alfabetische en chronologische volgorde.

Ook voor houders van een Jeugdabonnement hebben we zo’n etalage. Die vind je, als je een Jeugdabonnement hebt, onder ‘Home’ als Tijdschriften Jeugd [A-Z]. Als we een nieuwe Bobo, National Geographic Junior, Okki, Tina, Wild van Freek of Zo Zit Dat in de collectie hebben, plaatsen we die editie in deze etalage.  

Waar vind ik tijdschriften in de online Bibliotheek-app?

Tijdschriften vind je in de app onder het tabje ‘Zoek’ (herkenbaar aan het vergrootglas-icoontje). Daar staan drie typen materialen die je kunt lenen in de app: e-books, luisterboeken en tijdschriften.

Als je op het type ‘Tijdschrift’ drukt, krijg je alle edities te zien van de tijdschrifttitels die wij in de collectie hebben. Wij vullen de tijdschriften in onze collectie voortdurend aan.

Zoek je edities van een specifieke titel, bijvoorbeeld Story of Margriet? Voer in de zoekbalk de titel in van het tijdschrift dat je zoekt. De app toont dan alle edities die wij op dat moment in de collectie hebben van dat tijdschrift.  

Hoeveel tijdschriften mag ik lenen in de app?

In de app kun je één tijdschrift lenen voor de termijn van één week. Er staat dus maximaal één tijdschrift tegelijk op je boekenplank. Elk tijdschrift staat 7 dagen op je boekenplank. Dit geldt ook voor leners met een Proefabonnement. 

Tijdschriften zijn een aparte categorie leenmateriaal. Het lenen van een tijdschrift gaat niet ten koste van het aantal e-books of luisterboeken dat je kunt lenen met jouw abonnement.

Bekijk de abonnementen

Kan ik een tijdschrift inzien voordat ik het leen?

Ja, dat kan. Als je op de editie van een tijdschrift klikt - bijvoorbeeld Autoweek 2023-9 - krijg je een scherm te zien met onderin twee knoppen: een knop met 'VOORBEELD' en een knop met 'LENEN'.

Als je op 'VOORBEELD' klikt, laadt de app een preview van dat specifieke tijdschrift. Het kan even duren voordat het voorbeeld geladen is en op je scherm verschijnt.

Kan ik geleende tijdschriften verlengen?

Ja, je kunt geleende tijdschriften verlengen. Vlak voordat de leentermijn van je tijdschrift afloopt, krijg je in de app een verlengknop te zien. Daarmee kun je het tijdschrift nog een week lenen.

Als je niet verlengt, verdwijnt het tijdschrift automatisch van je boekenplank. Dat gebeurt als de leentermijn van een week is verlopen.

Waar kan ik een overzicht vinden van alle beschikbare titels?

Een overzicht van de beschikbare tijdschrifttitels in de online Bibliotheek-app vind je op onze tijdschriftenpagina.

Op welke apparaten kan ik tijdschriften lezen?

Tijdschriften kun je alleen lezen in de app van de online Bibliotheek, niet in de browser. Je kunt tijdschriften dus lezen op je telefoon of tablet.  


Geen antwoord op je vraag gevonden?