Hier vind je actuele meldingen over de diensten van de online Bibliotheek.

22 april 2021

Let op: nepvacatures in omloop

Helaas gaan er de afgelopen dagen nepvacatures rond uit naam van de online Bibliotheek. Hierin wordt gevraagd om persoonlijke informatie te delen via WhatsApp.

De online Bibliotheek zal je nooit vragen om gegevens te delen via WhatsApp.

Wil je meer weten over onze echte vacatures?
Lees meer over werken bij de Koninklijke Bibliotheek

Heb je hulp nodig of wil je meer weten over oplichting?
Kijk op fraudehelpdesk.nl

12 april 2021

Storing: te veel meldingen in de online Bibliotheek-app

Door een technische storing krijg je op dit moment in de online Bibliotheek-app te veel meldingen binnen over de leentermijn van boeken. We werken aan een oplossing.

In de tussentijd kun je wel zelf de meldingen uitzetten. Dit doe je buiten de app, in de instellingen van je toestel:

Android
  • Houd het icoontje van de online Bibliotheek-app ingedrukt
  • Je ziet nu 'App-info' verschijnen. Druk hierop.
  • Kies nu voor 'Meldingen'.
  • Zet het schuifje bij 'Meldingen weergeven' dicht

iOS (iPhone/iPad)
  • Open de applicatie 'Instellingen'
  • Scrol naar beneden en druk op 'online Bibliotheek' (de apps staan op alfabet)
  • Kies voor 'Berichtgeving'
  • Zet het schuifje bij 'Sta berichtgeving toe' dicht

31 maart 2021

Missende hoofdstukken in luisterboeken

Het downloaden van een luisterboek in de app blijkt niet altijd goed te gaan. Sommige gebruikers melden dat ze een hoofdstuk missen. We werken aan een oplossing hiervoor.

In de tussentijd kan het volgende helpen:

1. Verwijder de download van je boekenplank.
  2. Download het boek opnieuw. Houd hierbij de app geopend en zorg dat deze niet in sluimerstand gaat.
  3. Open het boek als de download voltooid is.
Voor veel gebruikers blijkt deze oplossing te werken. Mis je nog steeds een hoofdstuk? Neem dan contact op met onze klantenservice.

31 maart 2021

Leengeschiedenis niet volledig

Op dit moment zijn er problemen met de leengeschiedenis in de app en op de website. Het kan dus zijn dat je overzicht van geleende boeken niet volledig is. We werken aan een oplossing.

24 maart 2021

App kan problemen hebben met bluetooth

Helaas blijkt de online Bibliotheek-app niet altijd goed te werken in combinatie met bluetooth. Dit kan problemen geven bij het gebruik van carplay of met bluetooth-oortjes. We hopen dit in toekomstige updates te kunnen verbeteren.

Staat je vraag er niet bij?