Je registreren voor e-books: hoe werkt het?

Hulp bij inloggen

Als je lid bent van een lokale Bibliotheek, moet je je eenmalig registreren bij de online Bibliotheek om e-books te kunnen lenen. Hier lees je hoe je dat doet.

Let op: als je een digitaal lidmaatschap hebt bij de online Bibliotheek, hoef je je niet te registreren. Je gebruikt dan de inloggegevens die je hebt ontvangen per e-mail na het afsluiten van je abonnement.

Stap 1: Log in met je pasnummer

Klik rechtsboven in het scherm op 'Inloggen'. Klik in het inlogscherm op 'Pasnummer' en vul het pasnummer in van je Bibliotheekpas (en dus niet je gebruikersnaam als je die hebt). Je pasnummer begint nooit met NL-. Hier zie je een aantal voorbeelden van pasnummers:

Stap 2: Geef je wachtwoord of pincode op

Vul je wachtwoord of pincode in dat je gebruikt om boeken te verlengen of reserveren bij je eigen Bibliotheek. Vaak heb je dit zelf aangemaakt via de website van jouw Bibliotheek.

Weet je je wachtwoord of pincode niet meer? Of heb je andere problemen met de gegevens van je lokale Bibliotheek?   

Stap 3: Registreer je voor het lenen van e-books

Als je bent ingelogd, klik je rechtsboven in het scherm onder 'Welkom' op 'Mijn Profiel'. Klik vervolgens op 'E-books lenen? Registreer je!'.

Klik nu op de knop 'Registreer' en vul je e-mailadres in. Klik vervolgens op de link in de e-mail die je van ons ontvangt om je e-mailadres te bevestigen.

Vul daarna in het registratiescherm de gevraagde gegevens verder in en klik op 'Verstuur'. Je kunt nu e-books lenen bij de online Bibliotheek!

Door je te registreren voor het lenen van e-books, ga je akkoord met onze gebruiksvoorwaarden en ons privacybeleid.