Account aanmaken: hoe werkt het?

Hulp bij inloggen

Als je lid bent van een lokale Bibliotheek, moet je een account aanmaken bij de online Bibliotheek om e-books te kunnen lenen. We leggen je hier uit hoe je een account aanmaakt.

Let op: als je een digitaal lidmaatschap hebt bij de online Bibliotheek (voorheen Bibliotheek.nl), hoef je géén account aan te maken. Je gebruikt dan de inloggegevens die je hebt ontvangen per e-mail na het afsluiten van je abonnement. 

Als je voorheen e-books leende via Bibliotheek.nl, kan je gewoon inloggen met je oude (web)account.

Stap 1: Vul je pasnummer in

Je vult je pasnummer in van je Bibliotheekpas (en dus niet je gebruikersnaam als je die hebt). Je pasnummer begint nooit met NL-. Hier zie je een aantal voorbeelden van pasnummers:

Stap 2: Geef je wachtwoord of pincode op

Vul je wachtwoord of pincode in dat je gebruikt om boeken te verlengen of reserveren bij je eigen Bibliotheek. Vaak heb je dit zelf aangemaakt via de website van jouw Bibliotheek.

Weet je je wachtwoord of pincode niet meer? Of heb je andere problemen met de gegevens van je lokale Bibliotheek?   

Stap 3: Vul je persoonsgegevens in

Om je zo goed mogelijk van dienst te zijn, hebben we een paar gegevens van je nodig, zoals je naam en je e-mailadres. Je kiest ook een wachtwoord voor je account.

Met je e-mailadres mag je maar één account aanmaken. Het is dus niet mogelijk om met één e-mailadres meerdere accounts aan te maken. 

Stap 4: Activeer je account

We sturen je een e-mail naar het door jou opgegeven e-mailadres. Door te klikken op de link in deze e-mail activeer je je account. Je kan nu met je account inloggen bij de online Bibliotheek.

Door een account aan te maken, ga je akkoord met onze gebruiksvoorwaarden en ons privacybeleid.