Je registreren voor de online Bibliotheek: hoe werkt het?

Hulp bij inloggen

Als je lid bent van een lokale Bibliotheek, moet je je eenmalig registreren bij de online Bibliotheek om e-books en luisterboeken te kunnen lenen. Hier lees je hoe je dat doet.

Let op: heb je een digitaal lidmaatschap bij de online Bibliotheek? Dan ben je al geregistreerd. Je gebruikt dan de inloggegevens die je hebt ontvangen per e-mail na het afsluiten van je abonnement.


Stap 1: Log in met je pasnummer

Klik rechtsboven in het scherm op 'Inloggen'. Klik in het inlogscherm op 'Pasnummer' en vul het pasnummer in van je Bibliotheekpas (en dus niet je gebruikersnaam als je die hebt). Je pasnummer begint nooit met NL-. Hier zie je een aantal voorbeelden van pasnummers:

Let op: inloggen kan alleen met de hoofdpas van je lidmaatschap. Met een partner-, volg-,
of instellingspas is het helaas niet mogelijk om in te loggen bij de online Bibliotheek.


Stap 2: Geef je wachtwoord op

Vul het wachtwoord in dat je gebruikt om boeken te verlengen of reserveren bij je eigen, lokale Bibliotheek. Vaak heb je dit wachtwoord zelf aangemaakt op de website van jouw Bibliotheek.

Weet je je wachtwoord niet meer? Of heb je andere problemen met de gegevens van je lokale Bibliotheek?   

Help mij verder


Stap 3: Registreer je voor de online Bibliotheek

Als je bent ingelogd, klik je rechtsboven in het scherm onder 'Welkom' op 'Mijn Profiel'. Hier kun je doorklikken naar 'Registreer je'.

Klik nu op de knop 'Registreer' en vul je e-mailadres in. Dit moet een e-mailadres zijn dat nog niet bij ons bekend is.

Klik vervolgens op de link in de e-mail die je van ons ontvangt om je e-mailadres te bevestigen.

Vul daarna in het registratiescherm de gevraagde gegevens verder in en klik op 'Verstuur'. Je kunt nu e-books en luisterboeken lenen bij de online Bibliotheek!

Is je e-mailadres al gekoppeld aan een ander account en wil je dit ontkoppelen? Neem dan contact met ons op.

Registreren

Om je te registreren voor het lenen van e-books, moet je onze gebruiksvoorwaarden accepteren. We hechten veel waarde aan privacy en we zullen jouw persoonsgegevens met de grootst mogelijke zorg behandelen en beveiligen. Lees meer in onze privacyverklaring.