Hoe werkt het zoeken in de app?

Terug naar de online Bibliotheek-app

Hier leggen we je uit hoe je zoekt (en vindt) in de online Bibliotheek-app.

Zo kun je zoeken in de app:

Stap 1

Kies in het menu onderaan het scherm voor het vergrootglas met de tekst 'Zoeken'. Je kunt nu zoeken door boven in het scherm je zoekterm in te typen (waar de tekst 'Zoeken op titel, auteur...' staat).

zoekscherm met zoekbalk en meer opties

Stap 2

Wil je zoeken op bijvoorbeeld de schrijver of de titel van het boek? Druk dan op het lijstsymbool. Of kies een van de opties onder 'Type', 'Leeftijd', 'Categorie', etc. Je kunt bij luisterboeken ook zoeken op 'Verteller'.

zoekscherm met zoekbalk

Stap 3

Als je begint met typen, krijg je zoeksuggesties. Zo kun je sneller naar de zoekresultaten.

zoekscherm met zoekopdracht en suggesties

Stap 4

Heb je een zoekopdracht gegeven? Dan zie je de zoekresultaten op je scherm verschijnen. Je kunt deze nog filteren door te kiezen voor het filtersymbool. Je kunt bijvoorbeeld filteren op type (e-book of luisterboek) of onderwerp.

zoekscherm met zoekresultaten en filtersymbool omcirkeld

Stap 5

Selecteer de filters die je wilt toepassen.

filterscherm met alle filters

Stap 6

Heb je alle filters aangeklikt die je wilt gebruiken? Druk dan op de knop 'Filters toepassen'.

filterscherm met één optie geselecteerd