LGBTQIA+ op je boekenplank

Terug naar home

Kan jouw boekenplank wel wat kleur gebruiken of ben je op zoek naar het mooiste LGBTQIA+-boek? Dit zijn alle boeken van de regenboog!


Populaire boeken

Queer schrijvers

LGBTQIA+ non-fictie


Sport

 • Nino Wilkes Ballenjongen

  Ontdek in 'Ballenjongen' het inspirerende onderzoek van Nino Wilkes naar het taboe rondom homoseksualiteit in de voetbalwereld. Nino groeide op in de familie Wilkes/Kluivert, waar voetbal een belangrijke plaats inneemt. Ondanks deze prominente rol van voetbal in zijn leven voelt hij zich niet thuis in de machowereld van de voetballerij, want hij valt...

  Luisterboek (digitaal)

 • Chad Harbach De kunst van het veldspel

  De veelbelovende kortestop Henry Skrimshander (17) speelt in het honkbalteam van zijn universiteit. Als hij in het veld blokkeert, komen de levens van hemzelf en de mensen in zijn nabije omgeving op hun kop te staan. Vanaf ca. 16 jaar.

  E-book

 • Pepijn Keppel De laatste man

  Na tien jaar hockey op het allerhoogste niveau stopt Pepijn Keppel plots. Zijn hele puberteit stond in het teken van topsport, er was voor weinig anders ruimte. Zeker niet voor de vraag waar dat allesoverheersende gevoel van eenzaamheid vandaan kwam. Omdat hij werd gepest op school, omdat hij eigenlijk helemaal niet had willen hockeyen? Of misschien...

  Luisterboek (digitaal)

 • Christos Tsiolkas Barracuda

  Een jonge topzwemmer heeft veel moeite met het accepteren van zijn verlies.

  E-book

 • Maartje Paumen, Robèrt Misset Paumen

  Top-hockeyster Maartje Paumen (1985, ik-figuur) vertelt over haar leven en sportieve carrière. Met een katern kleurenfoto's. Vanaf ca. 15 jaar.

  E-book


Verfilmde boeken

LGBTQIA+ in de vorige eeuw(en)

Thrillers

Geloof

Transgender-verhalen

Identiteit ontdekken & coming out-verhalen

Liefde

Gezin en familie