Problemen met de e-booksapp

Lezen op je tablet of smartphone

Werkt de e-booksapp niet? Lukt het niet om e-books te openen in de app? Oplossingen voor de meest voorkomende problemen met de app lees je hier.

Problemen met de iOS-app (iOS 12)

Werkt je iOS-app niet goed? We raden je aan om de nieuwste versie (4.1.1) te downloaden in de App Store. Werkt de app niet goed sinds je iOS 12 hebt geïnstalleerd? Probeer dan eerst uit te loggen in de app en opnieuw in te loggen. Werkt de app nog steeds niet goed? Verwijder 'm dan van je device en installeer 'm opnieuw.

Geen links in de iOS-app

Apple staat in onze app geen links meer toe naar websites buiten die app. Daarom kun je in de app niet meer op een link klikken om naar de online Bibliotheek te gaan om een boek te lenen. Open dus zelf op je telefoon of tablet buiten de app een browservenster en surf naar de online Bibliotheek.

Inloggen in de app lukt niet

Om gebruik te maken van de e-booksapp moet je inloggen je gegevens van de online Bibliotheek. Lukt het niet? Reset je wachtwoord

Geen e-books te zien in de app

Verschijnt je geleende e-book niet in de app? Check of het e-book op je Boekenplank op onze website staat. Als dat niet zo is, zorg er dan voor dat de internetverbinding werkt en dat je bent ingelogd. En leen het e-book opnieuw.

Als het e-book wel op je Boekenplank staat en je hebt de juiste leesvorm gekozen (voor tablet of smartphone), maar het verschijnt niet automatisch in de e-booksapp, klik dan in het menu van de app op ‘Verversen’. Is dat niet de oplossing? Log dan uit en weer in. Mocht dit ook niet helpen, neem dan contact met ons op.

Het e-book werkt niet in de app

Soms komt het voor dat je in je e-book niet kunt doorbladeren in de app. Dit is een technisch probleem van onze leverancier. Als je de titel van het e-book aan ons doorgeeft via ons formulier, dan gaan wij ermee aan de slag.

Lettergrootte aanpassen

Het kan ook voorkomen dat de letters te klein zijn. Dit los je op door in het menu van de e-booksapp op Aa te drukken en zo de lettergrootte aan te passen.