Ontdek met: Babs Gons

Boekentips van bekende auteurs

Bekijk alle auteurs van 'Ontdek met'

Spokenwordartiest, schrijver én Dichter des Vaderlands Babs Gons geeft jou de boekentips die je niet wil missen! Welk verhaal ga jij lenen?


"Ik vind het net zo belangrijk om boeken te lezen die me meenemen naar hele andere werelden, als boeken te lezen waarin ik mezelf kan herkennen."

- Babs Gons


Boekentip 1: 'Laat een boodschap achter in het zand', Bibi Dumon Tak

Omslag 'Laat een boodschap achter in het zand'

Babs: "Het is een gedichtenbundel en het gaat over evenhoevige dieren. En wat heel mooi is (..) is dat zij ze een voor een aan het woord laat."

Leen 'Laat een boodschap achter in het zand' als luisterboek

Boekentip 2: 'Mijn zusje, de seriemoordenaar', Oyinkan Braithwaite

Omslag 'Mijn zusje, de seriemoordenaar'

Babs: "Ze komt erachter dat haar zusje haar geliefden vermoordt. Het klinkt heel zwaar, maar dat is het boek niet! Er zit een soort luchtigheid in."

Leen 'Mijn zusje, de seriemoordenaar' als e-book

Leen 'Mijn zusje, de seriemoordenaar' als luisterboek

Boekentip 3: 'De gedaanteverwisseling', Franz Kafka

Omslag 'De gedaanteverwisseling'

Babs: "De hoofdpersoon wordt wakker en is veranderd in een heel groot ondier. Dit boek moet je lezen want het is heel origineel en het leest snel weg."

Leen 'Gedaanteverwisseling' als luisterboek


Het werk van Babs Gons


Wie is Babs Gons?

Babs Gons is een Nederlands schrijver, columnist voor Het Parool, dichter en spokenwordperformer. Sinds 24 september 2023 is ze Dichter des Vaderlands.

Op 3 februari van dit jaar ontving zij de Gouden Ganzenveer voor haar inzet "om de wereld van spokenwordpoëzie te laten groeien en bij een breed publiek bekend te maken". 

Ze debuteerde in mei 2021 met haar eerste dichtbundel 'Doe het toch maar', die werd genomineerd voor de Herman de Coninckprijs voor Poëzie en de Poëziedebuutprijs. In 2022 was ze een van de twee winnaars van De Johnny, een oeuvreprijs voor podiumpoëzie. 

Volg Babs op Instagram

Ga naar alle e-books van Babs Gons

Ga naar alle luisterboeken van Babs Gons

Lisa Weeda

Beeld: © Bianca Sistermans