Ontdek met: Carlie van Tongeren

Boekentips van bekende auteurs

Bekijk alle auteurs van 'Ontdek met'

Het beste van Young Adult ontdek je met auteur Carlie van Tongeren! Als geen ander kent zij de must-reads van dit jonge genre. Die deelt ze maar wat graag met jou! 


"Vroeger als ik op vakantie ging mocht ik maar vier boeken uitkiezen om mee te nemen. Dan was ik heel lang bezig in de bibliotheek. Nu heb je dat niet meer!"

- Carlie van Tongeren (Quote uit video)

Boekentip 1: 'Lily', Tom de Cock

Omslag 'Lily'

"Het is ontzettend grappig, je leest hem met groot plezier. Wat ik knap vind van de schrijver is dat hij een groot en zwaar thema op een originele, luchtige manier weet te vertellen."

(Quote uit video)

Leen 'Lily' als e-book

Leen 'Lily' als luisterboek

Boekentip 2: 'Zolang de citroenbomen bloeien', Zoulfa Katouh

Omslag 'Zolang de citroenbomen bloeien'

"'Zolang de citroenbomen bloeien' is het boek waar ik het hardst om heb gehuild dit jaar. Ik kon het niet in een ruk uitlezen omdat het te indringend was wat er allemaal gebeurde."

(Quote uit video)

Leen 'Zolang de citroenbomen bloeien' als e-book

Boekentip 3: 'Blauwe plekken', Anke de Vries

Omslag 'Blauwe plekken'

"Mijn laatste boekentip is 'Blauwe plekken': een tijdloos boek! Het is heel pijnlijk om te lezen hoeveel liefde haar kleine boertje Dennis wel krijgt en zij niet."

(Quote uit video)

Leen 'Blauwe plekken' als luisterboek


Alle boekentips van Carlie

Boeken door Carlie van Tongeren

Bekijk alle boeken van Carlie van Tongeren


Wie is Carlie van Tongeren?

Carlie van Tongeren (1983) begon met schrijven toen ze op zevenjarige leeftijd achter de typemachine van haar moeder kroop. Eerst kleine verhaaltjes over een meisje dat kerriesaus niet lekker vond, en later complete soapseries om zich tijdens de puberteit af te kunnen reageren. Ze werd naar eigen zeggen pas écht schrijver toen haar eerste boek uitkwam in 2011.

Inmiddels heeft ze vijf YA-titels op haar naam staan. Haar boeken werden genomineerd voor zowel de Prijs van de Jonge Jury als de Jonge Jury Debuutprijs. Carlie is opgeleid als journalist. Ze doet veel redactieklussen voor fictie en non-fictie boeken en werkt als ghostwriter voor non-fictie auteurs.

 

Volg Carlie op Instagram

Ga naar alle e-books van Carlie van Tongeren

Ga naar alle luisterboeken van Carlie van Tongeren

Lisa Weeda

Beeld: © Tatjana Almuli


Kies je volgende auteur: