Sense & Sensibility & Zeemonsters

cover 'Sense & Sensibility & Zeemonsters'

Jane Austen, Ben H. Winters

17 september 2019 | Tip van Ariënne

De familie Dashwood woonde al in Sussex, lang voordat de Verandering z’n intrede deed, en voordat de wezens uit de diepe, duistere wateren vijandig werden tegenover de mens. ‘Sense & Sensibility & Zeemonsters’ is een zogenaamde mash-up van Jane Austens klassieker ‘Gevoel en verstand’ (Sense and Sensibility), een eigen tekst van Ben H. Winters.

En Winters’ versie is zoveel bizarder en grappiger. De bekende bijfiguren uit Jane Austens klassieker komen op gruwelijke manieren aan hun einde aan de hand van verschrikkelijke zeemonsters. Kolonel Brandon heeft een weerzinwekkende aandoening waardoor er tentakels van een octopus uit zijn gezicht groeien. Mensen verplaatsen zich per zeeschildpad. En ook mythologische wezens zoals zeemeerminnen en de Kraken komen om de hoek kijken. Dit alles omschrijft Winters hilarisch.

Ben je fan van Austen? Dan zul je misschien de helft van de tekst niet meer herkennen. Daar krijg je wel een oud verhaal in een frisse horror-jas voor terug, met veel humor en een flinke dosis sciencefiction. Regelmatig moest ik hardop lachen en ik hoop jij ook!

Bekijk dit e-book


foto panellid Arno

Ariënne
Contentspecialist online Bibliotheek

Met een kop thee, een deken en een goed boek in mijn leesstoel. Zo ziet mijn favoriete avond eruit.

Dat goede boek kan voor mij van alles zijn, fictie of non-fictie. Het liefst duik ik in Engelstalige fantasy, horror en historische romans. Schrijvers van wie ik beduimelde boeken heb, zijn J.R.R. Tolkien, Stephen King en Ken Follett.

Deze boeken las ik onlangs: 'The Outsider' van Stephen King kon ik niet neerleggen, ik lag krom van het lachen om 'The Hitchhiker's Guide to the Galaxy'-serie van Douglas Adams en ik verloor mezelf in de geschiedenis van Westeros in George R.R. Martin's 'Fire and Blood'.


Alle tips van Ariënne