Verlengen of inleveren van boeken op Mijn boekenplank

Hulp bij e-books

Als je een e-book of luisterboek leent bij de online Bibliotheek, dan wordt dit boek automatisch op je boekenplank geplaatst. Inleveren gaat automatisch, verlengen niet. Je kunt de boekenplank niet zelf leegmaken.

Alle geleende boeken op Mijn boekenplank

Op je boekenplank staan al je geleende boeken overzichtelijk bij elkaar. Ook zie je direct tot welke datum je het boek kunt lezen. Als de leentermijn voorbij is, verdwijnt het boek vanzelf van je boekenplank.

Inleveren van boeken

Je hoeft je nooit druk te maken over het inleveren van je boeken. Als de leentermijn van 3 weken is verstreken, verdwijnen ze automatisch van je boekenplank. Je kunt e-books of luisterboeken tussentijds niet zelf verwijderen van je boekenplank of inleveren. Dat betekent dat als je het maximale aantal e-books hebt bereikt, je moet wachten totdat de leentermijn is verstreken voordat je nieuwe e-books op je boekenplank kan zetten. Wel kun je, om ruimte te maken op je telefoon of tablet, de download verwijderen.

Verlengen van boeken

Heb je een boek nog niet uit, maar is de leentermijn wel bijna verstreken? Geen zorgen. Drie dagen voordat de leentermijn verstrijkt, verschijnt er een knop 'Verlengen' op je boekenplank. Hiermee kun je het boek gemakkelijk verlengen. Een boek verlengen kan één keer. De verlengknop krijg je dan ook niet meer te zien na je tweede uitlening (de verlenging dus). Wil je het boek daarna nog een keer verlengen, dan kan dat alleen door het opnieuw te lenen.

Lees je op een e-reader? Dan werkt de knop 'Verlengen' niet. Kijk bij punt 2 wat je kunt doen om te verlengen voor de e-reader.

Let op:

  1. Een verlenging telt als een nieuwe uitlening;
  2. Lezers op de e-reader raden we af om gebruik te maken van deze verlengknop. Voor e-readers werkt het beter om het boek opnieuw te lenen. Dus: wanneer de leentermijn is verstreken, leen je het boek opnieuw en download je het nogmaals voor de e-reader.

Verkeerde leesvorm gekozen?

Je kunt onze e-books in verschillende leesvormen downloaden: bijvoorbeeld voor je e-reader of voor je tablet. Heb je per ongeluk de verkeerde vorm gekozen? Geen probleem, want ieder boek telt als één uitlening, ook als je het in verschillende formaten leent. Je kunt het e-book dus gewoon nog een keer downloaden, maar dan in de goede vorm.