Verlengen of inleveren van e-books op Mijn boekenplank

Hulp bij e-books

Als je een e-book leent bij de online Bibliotheek, dan wordt dit boek automatisch op je boekenplank geplaatst. Inleveren gaat automatisch, verlengen niet. Je kunt de boekenplank niet zelf leegmaken.

Alle geleende e-books op Mijn boekenplank

Op je boekenplank staan al je geleende e-books overzichtelijk bij elkaar. Ook zie je direct tot welke datum je het e-book kunt lezen. Als de leentermijn voorbij is, verdwijnt het e-book vanzelf van je boekenplank.

Inleveren van e-books

Je hoeft je nooit druk te maken over het inleveren van je e-books. Als de leentermijn van 3 weken is verstreken, verdwijnen ze automatisch van je boekenplank. Je kan e-books tussentijds niet zelf verwijderen van je boekenplank of inleveren. Dat betekent dat als je het maximale aantal e-books hebt bereikt, je moet wachten totdat de leentermijn is verstreken voordat je nieuwe e-books op je boekenplank kan zetten.

Verlengen van e-books

Heb je je e-book nog niet uit, maar is het e-book al van je boekenplank verdwenen? Dan kan je het opnieuw lenen op de website van de online Bibliotheek mits het e-book nog beschikbaar is.

Verkeerde leesvorm gekozen?

Je kunt onze e-books in verschillende leesvormen downloaden: bijvoorbeeld voor je e-reader of voor je tablet. Heb je per ongeluk de verkeerde vorm gekozen? Geen probleem, want ieder boek telt als één uitlening, ook als je het in verschillende formaten leent. Je kunt het e-book dus gewoon nog een keer downloaden, maar dan in de goede vorm.

Boekenplank gekoppeld aan de e-booksapp

Lees jij je geleende e-books op je tablet of smartphone met de e-booksapp? Je boekenplank is direct gekoppeld aan de app. Alle e-books die op je boekenplank staan (geleend voor tablet of smartphone) verschijnen in de app. Ook vanuit de app kun je e-books niet zelf verwijderen of verlengen. Zodra de leentermijn voorbij is, verdwijnt het e-book automatisch van je boekenplank, en dus ook uit de app.