Verlengen of inleveren van e-books op je Boekenplank

Hulp bij e-books

Als je een e-book leent bij de online Bibliotheek, dan wordt deze automatisch op je Boekenplank geplaatst. Inleveren gaat automatisch, verlengen niet. Je kan de Boekenplank niet zelf leegmaken.

Alle geleende e-books op je Boekenplank

Op je Boekenplank staan al je geleende e-books overzichtelijk bij elkaar. Dit is jouw persoonlijke digitale boekenkast binnen de online Bibliotheek. Bij elk e-book staat in welke vorm je het hebt geleend (voor tablet of smartphone, e-reader of pc of laptop). Ook zie je direct tot welke datum je het e-book mag lenen.

Inleveren van e-books

Je hoeft je nooit druk te maken over het inleveren van je e-books. Als de leentermijn van 3 weken is verstreken, verdwijnen ze automatisch van je Boekenplank. Je kan e-books tussentijds niet zelf verwijderen van je Boekenplank of inleveren. Dat betekent dat als je het maximale aantal e-books hebt bereikt, je moet wachten totdat de leentermijn is verstreken voordat je nieuwe e-books op je Boekenplank kan zetten.

Verlengen van e-books

Heb je je e-book nog niet uit, maar is het e-book al van je Boekenplank verdwenen? Dan kan je het opnieuw lenen op de website van de online Bibliotheek mits het e-book nog beschikbaar is.

Boekenplank gekoppeld aan de e-books app

Lees jij je geleende e-books op je tablet of smartphone met de e-books app? Je Boekenplank is direct gekoppeld aan de app. Alle e-books die op je Boekenplank staan (geleend voor tablet of smartphone) verschijnen in de app. Ook vanuit de app kan je e-books niet zelf verwijderen of verlengen. Zodra de leentermijn voorbij is, verdwijnt het e-book automatisch van je Boekenplank, en dus ook uit de app.