Vragen over onze collectie e-books

Hulp bij e-books

Ben je benieuwd hoe onze collectie tot stand komt? Waarom sommige e-books wel en andere niet in ons aanbod voorkomen? We leggen het je hier graag uit.

In de online Bibliotheek vind je duizenden e-books. Van romans tot thrillers, van kinderboeken tot informatief. Onze collectie is breed, gevarieerd en verrassend. En wordt regelmatig vernieuwd. Er valt dus steeds iets nieuws te ontdekken en te lezen!

Hoe komt onze collectie tot stand?

Op e-books berust geen leenrecht. Dat betekent dat wij als Bibliotheek niet zomaar e-books mogen uitlenen, in tegenstelling tot papieren boeken. Over elk e-book maken wij daarom apart afspraken met uitgevers en auteurs.

In onze collectie vind je daardoor niet het volledige aanbod van actuele bestsellers. Wél heel veel toptitels die iets minder recent zijn. En wat dacht je van klassiekers en tijdloze literaire hoogtepunten? Ook brengen we graag bijzondere boeken onder je aandacht door ze uit te lichten of selecties te maken.  

Voor de e-reader

Het grootste deel van onze e-books is geschikt voor e-readers. Ook dat heeft alles te maken met gemaakte afspraken met uitgevers. Staat er een e-book bij dat je graag wil lezen maar dat niet beschikbaar is voor de e-reader? Dan kun je het altijd lezen op je tablet of smartphone (via onze app), of pc of laptop (online).