E-books op je e-reader zetten

Je hebt een geschikte e-reader en je hebt Adobe Digital Editions geïnstalleerd op je laptop of pc. Om de e-books van de online Bibliotheek op je e-reader te zetten, moet je nog een aantal stappen doorlopen. Welke dat zijn, leggen we je hier uit.

Volg de instructies of download de uitgebreide handleiding (pdf). Ook kun je de video met uitleg bekijken.

Stap 1: Leen het e-book

Klik op de oranje knop 'Leen boek'.

Stap 2: Download het e-book

Je hebt het boek nu geleend. Klik op de oranje knop 'Download voor e-reader'. In sommige browsers start de download nu automatisch. In andere browsers moet je eerst nog op 'Bestand opslaan' klikken.

Stap 3: Open het e-book met Adobe Digital Editions

Open het bestand dat je net hebt gedownload. Je krijgt nu de vraag hoe je het bestand wilt openen. Kies voor 'Open met Adobe Digital Editions'.

Heb je Adobe Digital Editions nog niet geïnstalleerd op je laptop of pc? Lees meer over het installeren van ADE >

Heb je een Pocketbook e-reader? Dan kun je het programma Adobe Digital Editions direct op de e-reader zelf plaatsen. Zo hoef je dus geen computer te gebruiken. Heb je een e-book gedownload, dan druk je twee seconden op de kaft. Nu krijg je een menu. Kies voor de optie 'Openen met Adode Digital Editions'.

Stap 4: Koppel je e-reader aan je computer

Sluit je e-reader aan op je computer.

Stap 5: Kopieer je e-book naar je e-reader

Klik op de button 'Bibliotheek' in Adobe Digital Editions. Je ziet nu een overzicht van gedownloade e-books. Klik op het e-book dat je naar je e-reader wilt kopiëren. Sleep dit e-book naar je e-reader. Of druk op de rechtermuisknop, selecteer 'Kopieer naar computer/apparaat', en klik op jouw e-reader. Je e-book wordt nu gekopieerd naar je e-reader.

Stap 6: Koppel je e-reader los

Om je e-reader los te koppelen verbreek je de verbinding met je computer en trek je de USB-kabel los. Het e-book wordt nu geladen op je e-reader.

Bekijk de video