Geschikte e-readers

Lezen op een e-reader

De meeste e-readers (de Kindle uitgezonderd) zijn geschikt voor het lenen van e-books van de online Bibliotheek. Lees hier aan welke twee voorwaarden je e-reader moet voldoen.

1. Adobe Digital Rights Management

Om de e-books van de online Bibliotheek te lezen, moet je e-reader worden ondersteund door Digital Rights Management (dit is de kopieerbeveiliging van Adobe). Of jouw e-reader aan deze eis voldoet, check je op de website van Adobe. Of raadpleeg de handleiding van je e-reader.

De enige uitzondering is de Sony PRS T1, T2 of T3. Deze e-readers worden niet ondersteund door Adobe Digitale Rights Management, maar dankzij de eigen software van Sony - Sony Reader for PC/Mac - kan je hierop toch e-books lezen van de online Bibliotheek. Lees meer over Sony e-readers.  

2. Formaat e-books

De e-books van de online Bibliotheek worden aangeboden in twee formaten: ePub en pdf. Daarom moet je e-reader deze gangbare formaten ondersteunen.

Kindle

De e-books van de online Bibliotheek hebben een ePub- of pdf-formaat. De e-reader van Amazon - Kindle - hanteert een eigen formaat. Het is daarom niet mogelijk om op een Kindle een e-book van de online Bibliotheek te lezen.

Op naar de volgende stap

Is jouw e-reader geschikt om e-books te lenen? Dan kan je Adobe Digital Editions installeren.