Is mijn e-reader geschikt?

De meeste e-readers zijn geschikt voor het lenen van e-books van de online Bibliotheek. Uitzonderingen zijn de Kindle en e-readers van Sony. Hier lees je aan welke voorwaarden je e-reader moet voldoen.

Adobe Digital Rights Management

De belangrijkste voorwaarde is dat je e-reader Digital Rights Management van Adobe ondersteunt. Bekijk de handleiding van je e-reader om te kijken of dit voor jouw e-reader het geval is. Je installeert het programma Adobe Digital Editions op je computer of laptop. Alleen voor de Pocketbook geldt dat je het programma ook op de e-reader zelf kunt zetten.

Formaat e-books: ePub en pdf

De e-books van de online Bibliotheek worden aangeboden in twee formaten: ePub en pdf. Daarom moet je e-reader deze gangbare formaten ondersteunen.

Op naar de volgende stap

Is je e-reader geschikt om e-books te lenen? Dan kan je Adobe Digital Editions installeren.

E-readers die niet geschikt zijn

  • Amazon Kindle
    De e-books van de online Bibliotheek hebben een ePub- of pdf-formaat. De e-reader van Amazon - Kindle - hanteert een eigen formaat. Het is daarom niet mogelijk om op een Kindle een e-book van de online Bibliotheek te lezen.
  • Sony
    Sony is al enige tijd gestopt met het maken van e-readers. De e-readers die nog in omloop zijn, zijn inmiddels verouderd en geven steeds meer problemen. Daarom adviseren wij voor de e-books van de online Bibliotheek geen Sony e-reader te gebruiken.