Is mijn e-reader geschikt?

Lezen op een e-reader

De meeste e-readers zijn geschikt voor het lenen van e-books van de online Bibliotheek. Uitzonderingen zijn de Kindle en e-readers van Sony. Hier lees je aan welke voorwaarden je e-reader moet voldoen.

Adobe Digital Rights Management

De belangrijkste voorwaarde is dat je e-reader Digital Rights Management van Adobe ondersteunt. Bekijk de handleiding van je e-reader om te kijken of dit voor jouw e-reader het geval is. Je installeert het programma Adobe Digital Editions op je computer of laptop. 

Formaat e-books: ePub en pdf

De e-books van de online Bibliotheek worden aangeboden in twee formaten: ePub en pdf. Daarom moet je e-reader deze gangbare formaten ondersteunen.

Op naar de volgende stap

Is je e-reader geschikt om e-books te lenen? Dan kan je Adobe Digital Editions installeren.

E-readers die niet geschikt zijn

  • Amazon Kindle
    De beveiliging die wij gebruiken voor onze e-books (Adobe DRM) wordt door de Kindle niet ondersteund.
  • Sony
    Sony is al enige tijd gestopt met het maken van e-readers. De e-readers die nog in omloop zijn, zijn inmiddels verouderd en geven steeds meer problemen. Daarom adviseren wij voor de e-books van de online Bibliotheek geen Sony e-reader te gebruiken.
  • Icarus
    Ook Icarus maakt inmiddels geen e-readers meer. De software is intussen verouderd, dus adviseren wij om voor de e-books van de online Bibliotheek geen e-reader van Icarus te gebruiken.

 

E-readers vergelijken

Ben je benieuwd welke e-reader bij jou past? Bekijk dan eens de informatie van de Consumentenbond over e-readers.