E-books voor de e-reader

Wil je e-books lezen op een e-reader? Een groot deel van onze collectie is daarvoor geschikt. Lees hier hoe je snel en eenvoudig e-books voor de e-reader selecteert. En waarom niet alle e-books geschikt zijn voor de e-reader (bijvoorbeeld e-books met veel afbeeldingen).

Zoeken per genre

Als je kijkt bij 'alle e-books' bij een genre, dan kan je bovenaan die pagina direct aangeven dat je alleen e-books voor de e-reader wilt zien. Dat zie je bijvoorbeeld bij Literaire Thrillers

Zoeken via de catalogus

In onze catalogus kan je direct selecteren op e-books die geschikt zijn voor de e-reader. Zoek in
de catalogus
, kijk links bij 'Verfijnen op resultaten' en klik op 'Geschikt voor e-reader'.

Zoeken per e-book

Symbool voor e-reader

Heb je een e-book gevonden op onze website? Bij de omschrijving van elk e-book staan symbolen – direct onder de titel en de naam van de schrijver. Als je daar ook het symbool voor de e-reader ziet staan, dan weet je dat je het e-book voor dit apparaat geschikt is.

E-books met veel afbeeldingen niet geschikt voor e-reader

Helaas werken sommige kinderboeken, kookboeken, reisgidsen en andere boeken met veel afbeeldingen niet goed op de e-reader. Het kan voorkomen dat tekst wegvalt of dubbel voorkomt, of dat afbeeldingen niet zichtbaar zijn. Dit heeft te maken met de opbouw van deze e-books, de zogenaamde 'fixed layout'. 

Niet alle e-books worden beschikbaar gesteld voor de e-reader.

Het grootste deel van onze e-books is geschikt voor de e-reader. Sommige e-books zijn dat niet. Dat heeft te maken met de bestandstypen van e-books en met de kopieerbeveiliging die daarbij hoort. Voor het kopen van e-books levert dat geen problemen op, maar voor het lenen (en dus ook terugbrengen) soms wel.