E-books voor de e-reader

Lezen op een e-reader

Wil je e-books lezen op een e-reader? Het grootste deel van onze collectie is daarvoor geschikt. Lees hier hoe je snel en eenvoudig e-books voor de e-reader selecteert. En waarom niet alle e-books geschikt zijn voor de e-reader.

Zoeken per genre

Als je kijkt bij 'alle e-books' bij een genre, dan kan je bovenaan die pagina direct aangeven dat je alleen e-books voor de e-reader wilt zien. Dat zie je bijvoorbeeld bij Literaire Thrillers

Zoeken via de catalogus

In onze catalogus kan je direct selecteren op e-books die geschikt zijn voor de e-reader. Zoek in
de catalogus
, kijk links bij 'Verfijnen op resultaten' en klik op 'Geschikt voor e-reader'.

Zoeken per e-book

Symbool voor e-reader

Heb je een e-book gevonden op onze website? Bij de omschrijving van elk e-book staan symbolen – direct onder de titel en de naam van de schrijver. Als je daar ook het symbool voor de e-reader ziet staan, dan weet je dat je het e-book voor dit apparaat geschikt is.

Waarom zijn niet alle e-books geschikt voor de e-reader?

Dat heeft te maken met de beveiliging van e-books. Nederlandse uitgevers zijn voor de beveiliging van e-books een paar jaar geleden massaal overgestapt van Adobe DRM naar 'watermarking'. Dit is een oplossing die nog veiliger is, maar die helaas alleen werkt voor het kopen van e-books. Voor tijdelijke uitlening, zoals bij de online Bibliotheek, is deze methode niet geschikt.

Daarom vragen wij uitgevers om hun e-books toch met Adobe DRM te leveren. Als ze dat doen, lopen ze een groter risico dat mensen proberen de geleende e-books te 'stelen' en voor altijd te houden. Wij kunnen uitgevers niet dwingen dit risico te nemen.

Overigens onderzoeken we voortdurend nieuwe technieken om e-books ook op e-readers aan te kunnen bieden.