Al wat schittert

cover 'Al wat schittert'

Eleanor Catton

25 september 2018 | Tip van Nicole

Geweldig en ambitieus boek. Eleanor Catton heeft me heel wat fijne leesuurtjes bezorgd met ‘Al wat schittert’. Het is goed geschreven - in Victoriaanse stijl en sfeer - en er zit duidelijk veel onderzoekswerk in.

Het verhaal: een goudzoeker gaat in 1866 naar het plaatsje Hokitika in Nieuw-Zeeland om daar zijn geluk te beproeven. Hij belandt midden in een geheime vergadering waarin twaalf mannen een aantal mysterieuze gebeurtenissen bespreken. Een moord, een zelfmoordpoging van een aan opium verslaafde prostituee, een verdwenen schatrijke goudzoeker en een enorme hoeveelheid aangetroffen goud. De een weet dit, de ander weet dat, allemaal zijn ze op een bepaalde manier betrokken.

Het fijne van dit boek: je hoeft niet alles te begrijpen om ervan te kunnen genieten. De astrologie bijvoorbeeld kun je links laten liggen zonder dat het afbreuk doet aan het verhaal. Voor wie juist houdt van complexe verhoudingen levert deze originele benadering fijn hersenwerk op.

Bekijk dit e-book


foto panellid Nicole


Nicole
Redactiecoördinator e-books bij de online Bibliotheek


Ik lees vooral literatuur, maar daarbinnen heel gevarieerd. Nederlandse en internationale literatuur, bekend en minder bekend, recente prijswinnaars en gevestigde klassiekers.

De Tweede Wereldoorlog is een periode die blijft trekken. 'De smalle weg naar het verre noorden' van Richard Flanagan bijvoorbeeld, of 'Als je het licht niet kunt zien' van Anthony Doerr.

Mooie boeken die ik recentelijk las: 'De bekeerlinge' (Stefan Hertmans), 'De acht bergen' (Paolo Cognetti) en 'A Tale of Two Cities' (Charles Dickens).


Alle tips van Nicole (2)

Alle tips op een rij?

Bekijk het overzicht