Astrid en Veronika

cover 'Astrid en Veronika'

Linda Olsson

17 juli 2018 | Tip van Nicole

Een vriendschap. Twee mensen. Ze wandelen door prachtige, onherbergzame natuur. Op de achtergrond verglijden de seizoenen. Beiden worstelen ze op hun eigen manier met het leven, maar de ontwikkeling van hun vriendschap, en de rust en eenvoud van de natuur voeren de boventoon in dit boek.

Paolo Cognetti?

Nee, Linda Olsson.

Niet twee mannen, maar twee vrouwen. De ene, een jonge schrijfster, neemt haar intrek in een afgelegen huis op een heuvel. In het huis ernaast woont een oude vrouw. Allebei hebben ze de nodige narigheid achter de rug. Langzaam ontstaat een vriendschap tussen de twee. Ze wandelen samen, ze eten samen. Eigenlijk gebeurt er niet zo heel veel in dit boek, maar misschien is dat nu juist het mooie eraan …


foto panellid Nicole


Nicole
Redactiecoördinator e-books bij de online Bibliotheek


Ik lees vooral literatuur, maar daarbinnen heel gevarieerd. Nederlandse en internationale literatuur, bekend en minder bekend, recente prijswinnaars en gevestigde klassiekers.

De Tweede Wereldoorlog is een periode die blijft trekken. 'De smalle weg naar het verre noorden' van Richard Flanagan bijvoorbeeld, of 'Als je het licht niet kunt zien' van Anthony Doerr.

Mooie boeken die ik recentelijk las: 'De bekeerlinge' (Stefan Hertmans), 'De acht bergen' (Paolo Cognetti) en 'A Tale of Two Cities' (Charles Dickens).


Alle tips van Nicole (2)

Alle tips op een rij?