De gebroeders Sisters

cover 'De gebroeders Sisters'

Patrick DeWitt

21 augustus 2018 | Tip van Nicole

In dit prachtige boek ga je op avontuur met twee moordende broers ten tijde van de gold rush in Californië in 1851. Moorden is hun werk: ze doen het in opdracht. Veel dood en ellende dus, al bekijken de twee het op hun eigen droogkomische manier. Je zit hierdoor regelmatig met een glimlach te lezen.

Hoofdpersoon Eli vraagt zich steeds meer af of hij wel het leven leidt dat hij wil leiden. Zijn broer Charlie wil juist niets weten van een ander leven. Heel mooi hoe je als lezer toch sympathie krijgt voor Eli, ondanks zijn weinig gezellige beroep. Ook de relatie tussen de twee broers is mooi beschreven: hoe ze op elkaar zijn ingespeeld, hoe ze elkaar begrijpen en hoe ze vanaf hun paard het leven beschouwen.

Dit boek stond op de shortlist van de Man Booker Prize in 2011. Het is ook verfilmd en zal in het najaar in Nederland in de bioscoop te zien zijn.

Bekijk dit e-book


foto panellid Nicole


Nicole
Redactiecoördinator e-books bij de online Bibliotheek


Ik lees vooral literatuur, maar daarbinnen heel gevarieerd. Nederlandse en internationale literatuur, bekend en minder bekend, recente prijswinnaars en gevestigde klassiekers.

De Tweede Wereldoorlog is een periode die blijft trekken. 'De smalle weg naar het verre noorden' van Richard Flanagan bijvoorbeeld, of 'Als je het licht niet kunt zien' van Anthony Doerr.

Mooie boeken die ik recentelijk las: 'De bekeerlinge' (Stefan Hertmans), 'De acht bergen' (Paolo Cognetti) en 'A Tale of Two Cities' (Charles Dickens).


Alle tips van Nicole (2)

Alle tips op een rij?

Bekijk het overzicht