Het hermetisch zwart

cover 'Het hermetisch zwart'

Marguerite Yourcenar

2 maart 2021 | Tip van Nicole

Een tip voor de liefhebbers van historische romans! Als je na Tijl en De ommegang (net zoals ik) nog even geen genoeg kunt krijgen van pestbuilen, terechtstellingen, personages die van stad naar stad reizen, het zoeken naar kennis en waarheid en de rol van het geloof, dan moet je de historische roman 'Het hermetisch zwart' zeker proberen.

Ook in dit boek kijkt de hoofdpersoon terug op zijn leven vol avonturen. Het beschrijft de studie en reizen van de zestiende-eeuwse medicus, filosoof en alchemist Zeno. De middeleeuwen staan op het punt om over te gaan in de moderne tijd. Er ontstaat wrijving tussen religie en de rede, die je via Zeno meemaakt.

Dit boek is wel meer gericht op levensvragen dan 'Tijl' en 'De ommegang'. De meeslepende zwerftochten van Zeno door Europa en het nabije Oosten worden afgewisseld met ideeën en reflecties. Daardoor soms iets minder een pageturner misschien, maar prachtig geschreven!

Bekijk dit e-book


foto panellid Nicole


Nicole
Hoofdredacteur online Bibliotheek


Ik lees vooral literatuur, maar daarbinnen heel gevarieerd. Nederlandse en internationale literatuur, bekend en minder bekend, recente prijswinnaars en gevestigde klassiekers.

De Tweede Wereldoorlog blijft trekken. 'Mijn naam is Selma' van Selma van der Perre bijvoorbeeld.

Mooie boeken die ik recentelijk las: 'Bastard Out of Carolina' (Dorothy Allison), 'The Miseducation of Cameron Post' (Emily M. Danfort) en 'Nacht in Caracas' (Karina Sainz Borgo).

 


Alle tips van Nicole (2)