Het verraad van Montverre

cover 'Het verraad van Montverre'

Bridget Collins

19 oktober 2021 | Tip van Danique

De boeken van Bridget Collins zijn altijd bijzonder. Ze creëert een wereld die je herkent, maar voegt er wat magische tintjes aan toe. Daarnaast heeft zij er een handje van om juist dingen níet uit te leggen. Iets wat in het begin lastig kan zijn om het verhaal te begrijpen, maar wat ook iets bijzonders heeft.

'Het verraad van Montverre' lijkt daardoor soms wel op een puzzel. Beetje bij beetje probeer je uit te vinden wát de studenten in het boek nou eigenlijk doen. Wat is een het 'Grand Jeu' nou eigenlijk precies en hoe voeren zij dit uit? Daarnaast word je meegenomen in het verhaal van Léo en word je constant heen en weer geslingerd tussen het heden en het verleden. Een van de redenen waarom het boek zo lekker wegleest, is juist deze wisseling in tijd. 'Het verraad van Montverre' geeft mij zelfs een beetje Harry Potter-vibes!

De schrijfstijl van Bridget Collins is beeldend, misschien een tikje overdreven, maar toch vooral magisch. De gedachtes die voorbijkomen, de gezichtsuitdrukkingen die ze beschrijft: het lijkt net alsof je een film aan het lezen bent. Een prachtig boek als je houdt van een ietwat traag verhaal, dat vol met mooie teksten zit en een tikje magisch is.

Bekijk het e-book

Bekijk het luisterboek


foto panellid DaniqueDanique
Content creator bij de Bibliotheek Zuid-Kennemerland

Ik lees werkelijk alles wat los en vast zit. Van young adult tot romans en van literatuur tot thrillers. Om de paar maanden heb ik weer een ander favoriet genre. Dan lees ik alleen maar romans achter elkaar, tot ik ze niet meer kan zien. Hierna spring ik weer over naar thrillers, dan weer naar young adult… De mooiste boeken die ik de afgelopen tijd heb gelezen zijn toch wel ‘De zon achterna’ van Shobha Rao en ‘Het huis voor ongewenste meisjes’ van Joanna Goodman.


Alle tips van Danique