Niemand zoals hij

cover 'Niemand zoals hij'

Lucia van den Brink

24 augustus 2021 | Tip van Danique

‘Niemand zoals hij’ vertelt het verhaal van opa Pieter en zijn kleindochter Renke. Als Pieter erachter komt dat hij ALS heeft, reist hij naar Japan, naar zijn goede vriend Yamada die karatelessen geeft. Renke heeft al lange tijd geen contact meer met haar opa en krijgt plotseling brieven waarin dagboekfragmenten van opa Pieter te lezen zijn. Na een aantal brieven besluit ze af te reizen naar Japan, om haar opa op te zoeken.

Lucia van den Brink weet op een prachtige manier twee verhalen neer te zetten die uiteindelijk samenkomen. Door middel van de dagboekfragmenten lees je het verhaal van opa Pieter. Een pijnlijk, maar o zo prachtig verhaal om te lezen. Je leest hoe positief hij in het leven staat, hoewel hij weet dat hij nog maar even te leven heeft. Daarnaast lees je het verhaal vanuit Renke. Hoe makkelijk zij het eigenlijk heeft, hoe zij door de fragmenten van haar opa pas beseft dat ze nooit écht stilstaat bij de mooie dingen in haar leven. Deze twee verhalen wisselen elkaar af en vooral de dagboekfragmenten van opa Pieter raakten mij echt. Een prachtige roman, die ik aan iedereen aanraad. Een boek van deze tijd, met een mooie link naar Japan.

Bekijk dit e-book


foto panellid DaniqueDanique
Content creator bij de Bibliotheek Zuid-Kennemerland

Ik lees werkelijk alles wat los en vast zit. Van young adult tot romans en van literatuur tot thrillers. Om de paar maanden heb ik weer een ander favoriet genre. Dan lees ik alleen maar romans achter elkaar, tot ik ze niet meer kan zien. Hierna spring ik weer over naar thrillers, dan weer naar young adult… De mooiste boeken die ik de afgelopen tijd heb gelezen zijn toch wel ‘De zon achterna’ van Shobha Rao en ‘Het huis voor ongewenste meisjes’ van Joanna Goodman.


Alle tips van Danique