Ik geef je de zon

cover 'Ik geef je de zon'

Jandy Nelson

11 februari 2020 | Tip van Yara

Op zoek naar een hartverwarmend boek, een tranentrekker in de vorm van een goed young-adultverhaal? Dan is ’Ik geef je de zon’ iets voor jou. Het verhaal draait om een tweeling die ontzettend hecht is, maar door een tragisch voorval uit elkaar groeit. Afwisselend lees je het verhaal van de 13-jarige Noah en de 16-jarige Jude, allebei verteld door de ander. Langzaam maar zeker raken broer en zus elkaar (en zichzelf) compleet kwijt. Wat ze niet beseffen is dat ze elkaar nodig hebben om zich weer goed te voelen.

‘Ik geef je de zon’ draait om volwassen worden, om liefde en om familiebanden. Jandy Nelson heeft een heel bijzondere schrijfstijl, die vooral opvalt door de lange zinnen. Ook gebruikt ze veel metaforen en kom je de meest prachtige quotes tegen: ‘Als mensen verliefd worden, vatten ze vlam’. Door deze mooie citaten, maar ook door de bijzondere personages en de verhaallijnen is dit een boek dat je niet snel weglegt. Het verhaal zal je tot de laatste pagina in zijn greep houden, dat kan ik je garanderen. Wat een prachtig boek. Wat een bijzonder verhaal. Wat een aanrader!

Bekijk dit e-book


foto panellid YaraYara
Marketeer jeugd bij de Koninklijke Bibliotheek

Lezen is me met de paplepel ingegoten: mijn moeder sleurde me elke week mee naar de bibliotheek om nieuwe boeken uit te kiezen. Mijn liefde voor lezen ontwikkelde zich verder toen de hype rond de 'Twilight'-boeken losbarstte. Die liefde heb ik nooit meer losgelaten.

Ik heb jarenlang young-adultboeken verslonden en op z’n tijd houd ik nog van een goed YA-verhaal, zo’n verhaal waar je je compleet in kan verliezen. Daarnaast lees ik romans, maar ook non-fictie en zo nu en dan een thriller. Recentelijk las ik 'De zeven zussen'-reeks van Lucinda Riley, 'Alles op alles' van Marijke Vos en 'Vijf stappen van jou' van Rachael Lippincott.


Alle tips van Yara