Waar het licht is

cover 'Waar het licht is'

Jennifer Niven

28 april 2020 | Tip van Yara

Dat opgroeien en volwassen worden niet makkelijk is, weten we allemaal. Veel jeugdboeken spelen daarop in en ‘Waar het licht is’ is daar geen uitzondering op. Het boek zit boordevol herkenbare problemen: de middelbare school afronden, nadenken over de toekomst, maar ook trauma’s, depressie en zelfmoord komen aan bod.

Je volgt in dit verhaal Violet en Finch. Om de beurt vertellen ze vanuit hun perspectief en met elke bladzijde word je dieper hun wereld in getrokken. Finch is een jongen die het niet makkelijk heeft: hij zit enorm met zichzelf in de knoei en heeft een obsessie met de dood. Violet heeft het ook moeilijk, maar om een andere reden: haar zus is pas overleden. Finch en Violet ontmoeten elkaar op de balustrade van de klokkentoren op hun school. Ze raken bevriend. In lastige situaties helpen ze elkaar, op momenten dat ze het nodig hebben maken ze elkaar aan het lachen. En je raadt het al: ook verliefdheid speelt een belangrijke rol in dit verhaal.

Dit boek laat je tegelijkertijd lachen en huilen. Het vertelt een bijzonder verhaal dat heel realistisch aanvoelt en dat zich zomaar in jouw omgeving zou kunnen afspelen. Jennifer Niven houdt je in haar greep met haar fijne schrijfstijl en daardoor heb je dit boek zo uit. Het snijdt onderwerpen aan waar veel auteurs niet aan durven te beginnen en alleen daarom al kan ik je aanraden ‘Waar het licht is’ te lezen.

Bekijk dit e-book


foto panellid YaraYara
Marketeer jeugd bij de Koninklijke Bibliotheek

Lezen is me met de paplepel ingegoten: mijn moeder sleurde me elke week mee naar de bibliotheek om nieuwe boeken uit te kiezen. Mijn liefde voor lezen ontwikkelde zich verder toen de hype rond de 'Twilight'-boeken losbarstte. Die liefde heb ik nooit meer losgelaten.

Ik heb jarenlang young-adultboeken verslonden en op z’n tijd houd ik nog van een goed YA-verhaal, zo’n verhaal waar je je compleet in kan verliezen. Daarnaast lees ik romans, maar ook non-fictie en zo nu en dan een thriller. Recentelijk las ik 'De zeven zussen'-reeks van Lucinda Riley, 'Alles op alles' van Marijke Vos en 'Vijf stappen van jou' van Rachael Lippincott.


Alle tips van Yara