Vind je volgende boek met deze inspirerende leestips.

Hou je van literatuur, sport, BookTok of kookboeken? Lees je rijk met onze inspiratiepagina's.


Naar buiten met de online Bieb!

vrouw met hartjesballon

Het zonnetje schijnt, de vogels fluiten: de lente is gekomen. Tijd voor een fijn luisterboek voor tijdens het wandelen, lezen over vogelsoorten, een meditatiewandeling of lekker luchtig leesvoer!

Bekijk onze boekentips!

Ontdek met: Babs Gons

Ontdek boekentips met Babs Gons

Spokenwordartiest, schrijver én Dichter des Vaderlands Babs Gons geeft jou de boekentips die je niet wil missen! Welk verhaal ga jij lenen?

Ga naar de boekentips

Alle boeken van de regenboog (LGBTQIA+)


Gezien op onze socials

Bekijk welke boeken de afgelopen week aan bod zijn gekomen op onze social-kanalen! Zo blijf je op de hoogte van de tips binnen onze boekencommunity.

Bekijk de tips!


Populaire boeken


Romantiek in de online Bieb!

Puber met rode krullen leest boek op bank

Zin in een romantisch verhaal? Daarvan zijn er nogal wat! We hebben de mooiste romantische verhalen voor je verzameld en gecategoriseerd. Zo weet je precies het boek te vinden waar jouw hart sneller van gaat kloppen.

Bekijk onze boekentips!

De mooiste boekverfilmingen

Foto tv

"Het boek was beter." Je kan het een boekenwurm zo horen zeggen. Ook als de film wel goed is, kan het boek lezen veel toevoegen. Daarom zet de online Bibliotheek de mooiste verfilmde boeken op een rij. Van 'The Godfather' tot 'Sense and Sensibility': bij deze verhalen mis je echt iets als je alleen de film kent.

Bekijk de boekentips

Ontdek poëzie met deze tips

man buiten op bankje leest boek

Laat je wereld oplichten door de mooiste gedichten! Wil je gedichten leren doorgronden, of zelf aan de slag met een geslepen ganzenveer? Wij hebben niet alleen tips voor lezers en luisteraars van poëzie, maar ook voor dichters in de dop.

Bekijk onze poëzietips

Kookboeken en bakbijbels

vrouw keuken aan het koken met ipad

Op zoek naar fijne kookboeken of bakgidsen? Dan hebben we een paar mooie tips voor je. Lekker koken op z'n Indiaas, Italiaans of Hollands... Of bak iets heerlijk zoets of hartigs. Deze titels mogen niet ontbreken in jouw (digitale) keukenkast!

Bekijk de kookboeken

Podcasts over boeken

Ontdek boekentips met Susan Smit

Koptelefoon in de aanslag? Los van een luisterboek gaat er natuurlijk niets boven een boekenpodcast. We zetten interessante podcasts voor je op een rij. Over lezen, luisteren, boeken en bibliotheken. Veel luisterplezier!

Bekijk alle podcasts

Persoonlijke ontwikkeling

Heb je zin om iets nieuws te leren? Je vast te bijten in een onderwerp? Bekijk onze collectie informatieve boeken. Van zelfhulp tot zelfontwikkeling, van geschiedenis tot mindfulness.

Ga naar 'leren en ontwikkelen'

Persoonlijke ontwikkeling in alle smaken

Meer boeken