Storing online Bibliotheek

onderhoudsmelding


Door een storing is het op dit moment niet mogelijk om in te loggen in de app en website, nieuwe e-books of luisterboeken te lenen of de boeken op je boekenplank te lezen. We werken aan een oplossing. Excuses voor het ongemak. 

Hex

cover 'Hex'

Thomas Olde Heuvelt

30 oktober 2018 | Tip van Marijke

Een griezelig geloofwaardig sprookje met levensechte karakters. Al ben ik geen liefhebber van thrillers, laat staan horrorverhalen, ‘Hex’ heb ik met enorm veel plezier gelezen. Het is zonder meer morbide, maar ook humoristisch, levendig geschreven en volstrekt onvoorspelbaar.

De zeventiende-eeuwse heks Katharina, met haar dichtgenaaide ogen en mond, vormt een vast decorstuk in het dorpje Beek, waar het leven ogenschijnlijk zijn gangetje gaat. De bewoners willen haar bestaan geheimhouden: ze schermen haar af wanneer ze ineens verschijnt in een huiskamer of winkelraam.

Is de heks de personificatie van het ultieme kwaad of zijn het projecties van onze eigen angsten en wanen? Olde Heuvelt leidt je langs de donkere krochten van de ziel op weg naar het apocalyptische einde.

Bekijk het e-book

Bekijk het luisterboek


foto panellid Marijke


Marijke
Bibliothecaris bij de Bibliotheek Zuid-Kennemerland


Een goed boek doet de wereld om je heen verdwijnen. Dat kan voor mij een psychologische of historische roman zijn maar evengoed een klassieker uit de wereldliteratuur.

Enkele van mijn favoriete boeken zijn 'Het leven van Pi' van Yann Martel en 'De wand' van Marlen Haushofer. Verhalen met een magisch-realistisch tintje waarin natuur en dieren een belangrijke rol spelen.

Boeken die ik afgelopen tijd met veel plezier heb gelezen zijn 'De afwezigen' van Lieke Kézér en 'Alleen met de goden' van Alex Boogers.


Alle tips van Marijke