Springbonen

cover 'Springbonen'

Wanda Bommer

4 september 2018 | Tip van Marijke

Niet eerder las ik een boek van Wanda Bommer. Maar dit smaakt naar meer. Bommer schrijft met vaart en houdt je op het puntje van je stoel met dit verhaal over een hip gezin dat een roadtrip door Amerika maakt.

De plot gaat over een tweeling van dertien. Als ze horen dat er tijdens de zwangerschap niet twee maar drie eitjes waren, neemt hun denkbeeldige broertje steeds vastere vormen aan. De tweeling heeft ‘broertje’ als het ware geabsorbeerd waardoor hij weer tot leven komt. Hier schuilt tevens de clou van dit geniaal bedachte verhaal. De toon verandert van luchtig naar dreigend als geheimen en spanningen in de relatie naar boven komen drijven. Scherp en uiterst grappig becommentarieerd door de tweeling.

De vele acties, flitsende dialogen en uitgediepte psychologie maken dit boek een feest om te lezen. De originele ontknoping laat ruimte voor interpretatie waardoor je er nog lang op kunt nakauwen. Kortom, lezen!

Bekijk het e-book

Bekijk het luisterboek


foto panellid Marijke


Marijke
Bibliothecaris bij de Bibliotheek Zuid-Kennemerland


Een goed boek doet de wereld om je heen verdwijnen. Dat kan voor mij een psychologische of historische roman zijn maar evengoed een klassieker uit de wereldliteratuur.

Enkele van mijn favoriete boeken zijn 'Het leven van Pi' van Yann Martel en 'De wand' van Marlen Haushofer. Verhalen met een magisch-realistisch tintje waarin natuur en dieren een belangrijke rol spelen.

Boeken die ik afgelopen tijd met veel plezier heb gelezen zijn 'De afwezigen' van Lieke Kézér en 'Alleen met de goden' van Alex Boogers.


Alle tips van Marijke