Adam

cover 'Adam'

Wanda Reisel

12 januari 2021 | Tip van Arno

Wat een boek! 'Adam' van Wanda Reisel gaat over geweld, terreur en diefstal, maar vooral gaat deze ultraspannende roman over een man op drift in een ontwrichte wereld. Hoofdpersoon is Adam Landau, een uitmuntende en geslaagde boekhouder die een geïsoleerd leven leidt en geteisterd wordt door schuldcomplexen. Hij ontvreemdt een grote som geld en vlucht naar het buitenland. Naar Zwitserland, naar zijn verloren broer in Shanghai en naar Noorwegen.

Onderweg vindt Adam eindelijk een echte gezel, althans dat denkt hij: de fotografe Lili. Adam denkt dat hij nog grip heeft op de wereld, maar is dat wel zo? Een boek dat je uitnodigt om meteen opnieuw te lezen zodra je hem uit hebt.


foto panellid ArnoArno
Collectiespecialist Nederlandse taal- en letterkunde bij de Koninklijke Bibliotheek

Ik lees alles wat los en vast zit, maar vooral Nederlandse literatuur. Soms ook Duitse. ‘Grote doden’ als Multatuli, Couperus, Nescio, Haasse en Boon wissel ik af met het indrukwekkende werk van de jongste generatie, zoals de boeken van Nina Polak, Merijn de Boer, Jamal Ouariachi en Wytske Versteeg. Ook graag en veel poëzie.


Alle tips van Arno