Een honger

cover 'Een honger'

Jamal Ouariachi

21 juli 2020 | Tip van Arno

Een honger is een bij-de-strot-grijpend goed boek. Aurélie Lindeboom is succesvol redacteur van de dagelijkse invloedrijke talkshow ‘Bord op schoot’. Al jaren woont ze gelukkig samen met man Philip en dochtertje Lydia. Dan duikt een man uit haar verleden weer op: de beroemde ex-filantroop en ex-voorzitter van een ontwikkelingshulporganisatie, Alexander Laszlo. Laszlo, van Hongaarse afkomst, wordt lange tijd de ‘Nederlandse Bob Geldof’ genoemd, door zijn inzet voor Ethiopië. Aurélie leert hem kennen als ze als jonge psychologiestudent voor haar studie met hem mee reist naar Oost-Afrika. Ze krijgen een relatie, hoewel Laszlo vele jaren ouder is.

Ze zijn gelukkig en extreem verliefd, totdat Laszlo wordt beschuldig van pedofilie. Hij zou een van de jongens uit Ethiopië die hij adopteert seksueel hebben misbruikt. Zijn invloedrijke imperium stort in, hij krijgt celstraf en hij verdwijnt plotsklaps uit Aurélies leven. Totdat hij haar tien jaar later vraagt om zijn memoires te helpen schrijven. Dan komt Aurélie in een storm terecht.

Een boek dat leest als een trein!


foto panellid ArnoArno
Collectiespecialist Nederlandse taal- en letterkunde bij de Koninklijke Bibliotheek

Ik lees alles wat los en vast zit, maar vooral Nederlandse literatuur. Soms ook Duitse. ‘Grote doden’ als Multatuli, Couperus, Nescio, Haasse en Boon wissel ik af met het indrukwekkende werk van de jongste generatie, zoals de boeken van Nina Polak, Merijn de Boer, Jamal Ouariachi en Wytske Versteeg. Ook graag en veel poëzie.


Alle tips van Arno